BiH
0

Trening "Mediji i zdravlje (HIV) u BiH"

FENA
Razvojni program Ujedinjenih nacija BiH (UNDP), u suradnji s Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS-a i federalnim Ministarstvom zdravstva, od 5. do 7. septembra u Nacionalnom parku Kozara na Mrakovici, organizira trening za bh. novinare koji se bave zdravstvenom tematikom, zdravstvene profesionalce i predstavnike nevladinog sektora koji su upućeni u specifičnosti, zadatke i odgovornosti pitanja u vezi s HIV-AIDS-om.

Trening je nazvan "Mediji i zdravlje (HIV) u BiH". Cilj je kvalitenijim kontaktom medija, zdravstvenih radnika i NVO-a doprinijeti smanjenju stigmacije i diskriminacije osoba oboljelih od HIV/AIDS-a i ljudi koji su pod povećanim rizikom od infekcije.

Trening "Mediji i zdravlje (HIV) u BiH" dio je programa "Koordinirani državni odgovor na HIV/AIDS i tuberkulozu u ratom poharanom i izuzetno stigmatiziranom okruženju" što ga drugu godinu implementira UNDP u suradnji s vladinim i nevladinim sektorom. Cilj programa je jačanje postojećih zdravstvenih servisa da bi se osigurala pokrivenost zdravstvenim uslugama na cijeloj BiH.