{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trening "Mediji i zdravlje (HIV) u BiH"

F
2.9.2008. u 13:53
0
1
Trening "Mediji i zdravlje (HIV) u BiH"
0
Trening "Mediji i zdravlje (HIV) u BiH"
Razvojni program Ujedinjenih nacija BiH (UNDP), u suradnji s Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS-a i federalnim Ministarstvom zdravstva, od 5. do 7. septembra u Nacionalnom parku Kozara na Mrakovici, organizira trening za bh. novinare koji se bave zdravstvenom tematikom, zdravstvene profesionalce i predstavnike nevladinog sektora koji su upućeni u specifičnosti, zadatke i odgovornosti pitanja u vezi s HIV-AIDS-om.
Trening je nazvan "Mediji i zdravlje (HIV) u BiH". Cilj je kvalitenijim kontaktom medija, zdravstvenih radnika i NVO-a doprinijeti smanjenju stigmacije i diskriminacije osoba oboljelih od HIV/AIDS-a i ljudi koji su pod povećanim rizikom od infekcije.

Trening "Mediji i zdravlje (HIV) u BiH" dio je programa "Koordinirani državni odgovor na HIV/AIDS i tuberkulozu u ratom poharanom i izuzetno stigmatiziranom okruženju" što ga drugu godinu implementira UNDP u suradnji s vladinim i nevladinim sektorom. Cilj programa je jačanje postojećih zdravstvenih servisa da bi se osigurala pokrivenost zdravstvenim uslugama na cijeloj BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: