{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trening "Lobiranje i zagovaranje u pravosuđu"

F
17.9.2008. u 14:27
0
0
Trening "Lobiranje i zagovaranje u pravosuđu"
0
Trening "Lobiranje i zagovaranje u pravosuđu"
U okviru projekta "Jačanje uloge profesionalnih udruženja u oblasti pravosuđa u Bosni i Hercegovini – JUP-BiH" 18. i 19. septembra u Banjoj Luci bit će održan drugi trening o temi "Lobiranje i zagovaranje u pravosuđu".
Članovi radne grupe, koja ima za cilj jačanje individualnih profesionalnih udruženja i njihovu međusobnu saradnju, u Banjoj Luci imat će priliku čuti i diskutovati o temama: praktična politika i praktičnopolitička zajednica, svrha i vrste prijedloga za praktičnu politiku, ciklusi praktične politike, analiza prijedloga za praktičnu politiku, priprema prezentacije prijedloga za praktičnu politiku i prezentacija prijedloga praktične politike, saopćeno je iz Asocijacije za demokratsku inicijativu.

Radnu grupu čine predstavnici profesionalnih udruženja (advokatske komore FBiH i RS, notarske komore FBiH i RS, udruženja sudija BiH, FBiH i RS, udruženja tužilaca BiH, FBiH i RS, udruženje medijatora) te predstavnici Ministarstva pravde BiH, FBiH i RS, centara za edukaciju FBiH i RS, Pravosudne komisije Distrikta Brčko, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, te nevladinih organizacija Centar za ljudska prava, Vaša prava i Lex international.

Cilj projekta "Jačanje uloge profesionalnih udruženja u oblasti pravosuđa u Bosni i Hercegovini – JUP-BiH" jeste jačanje udruženja u oblasti pravosuđa kao organizacija civilnog društva, koje trebaju aktivno učestvovati u reformi pravosuđa i biti uključene u šire društvene trendove.

Projekt će doprinijeti jačanju udruženja da se zajednički oglašavaju po pojedinim pitanjima, povećati njihovu vidljivost u društvu i pružiti priliku udruženjima u oblasti pravosuđa da JUP projektom pokrenu suštinske aktivnosti koje će poboljšati njihov status i doprinijeti rješavanju društvenih problema.

Projekt provodi Asocijacija za demokratsku inicijativu Sarajevo, predstavništvo međunarodne nevladine organizacije koja je od 2000. aktivna u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: