Bit će i malo kiše
28

Trend neuobičajeno visokih temperatura za BiH se nastavlja, do kraja sedmice oblačno i toplo

A. Ku.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Trend visokih temperatura koje su neuobičajene za ovaj period godine bit će nastavljen do kraja sedmice.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) na planinama se danas očekuje slab snijeg, dok će tokom dana doći do prestanka padavina u našoj zemlji.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od tri do 10 stepeni celzija, a na jugu i sjeveru zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura iznosit će od osam do 14 stepeni celzija.

Sutra se očekuje oblačno vrijeme. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od dva do osam stepeni celzija na jugu do deset. Najviša dneva temperatura će iznositi od deset do 16 stepeni celzija.

Iste vremenske prilike nas očekuju i na kraju radne sedmice pa će tako veći dio dana preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana se očekuje kiša u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se jedan do sedam stepeni celzija, na jugu do deset. Dnevna temperatura će se kretati do devet do 14 stepeni celzija.

Toplo i oblačno vrijeme će se zadržati i prvog dana vikenda. U subotu će se jutarnja temperatura zraka kretati tri do deset stepeni celzija, dok će dnevna iznoiti od deset do 16 stepeni.