Gori šuma i visoko rastinje
0

Treći požar na Ozrenu danas, vatra još nije lokalizovana

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Požar koji je jutros izbio u Krtovi, naselju u opštini Lukavac, još nije lokalizovan, a ovo je treći požar koji je od jutros izbio na ovom području.

Starješina Dobrovoljne vatrogasne jedinice iz Petrova Dragan Petković rekao je Srni da je požar izbio jutros u 8.00 sati i zahvatio 15 dunuma šume i visoke trave, te se približio na 20 metara kućama u Krtovi, i pored intervencije ove vatrogasne jedinice iz Petrova i lokalnog stanovništva.

Na mjestu događaja su pripadnici federalne policije.

U požaru koji je danas prije podne izbio u Petrovu, u zaseoku Brđani, izgorjela su četiri dunuma niskog rastinja i šipražja, a lokalizovala ga je  Dobrovoljna vatrogasna jedinica iz Petrova u 11.45 sati. Treći požar, koji je lokalizovan, izbio je u Porječini, gdje je izgorjela manja površina šume Palčak u zaseoku Kojići.

Načelnik opštine Petrovo Zoran Blagojević ranije je zabranio paljenje vatre u šumi i njenoj blizini ali, i pored upozorenja, požari izbijaju zbog krčenja živica u blizini šuma i neopreznosti mještana.

U požaru koji je 14. marta izbio na brdu Meraje, u zaseoku Todorovići ozrenskog naselja Krtova, izgorjelo je oko šest dunuma šume i niskog rastinja. U požarima, 7. marta u ozrenskim naseljima Porječina i Karanovac izgorjelo je osam dunuma šume i niskog rastinja, a 1. marta potpuno je izgorio pomoćni objekat u krugu kuće Srđana Dujkovića u Petrovu.