Na Dobrinji
198

Treći dan velike akcije čišćenja Sarajeva: Metle, voda i kese pune smeća

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Trećeg dana akcije "Vrijeme je da čistimo" na području Kantona Sarajevo radnici KJKP Rad u saradnji s građanima čiste brojne ulice na području Dobrinje.

"Ekipe su na terenu jutros od 7 sati, a planirano je da se čišćenje u ovim naseljima završi do 14 sati. Apelujemo na vlasnike motornih vozila da iz navedenih ulica pomaknu vozila kako bismo mogli neometano obavljati zadatke, a nakon 14 da ih vrate", kazao je za Klix.ba glasnogovornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Iz Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS navode da je prvog dana sakupljeno 15 tona otpada.

Iz ovog komunalnog preduzeća pozvali su sve građane da se priključe akciji čišćenja u svom naselju i da dojave sporne lokacije kada je riječ o odlaganju otpada, putem Facebooka ili na broj telefona 033 641 051.

Danas i sutra će se čistiti na Dobrinji, a prekosutra je planirano da se pristupi radovima u MZ Saraj Polje i Olimpijsko Selo, odnosno u ulicama Adija Mulabegovića, Aleja Bosne Srebrene, Ante Babića, Asima Behmena, Branislava Nušića, Džemala Bijedića, Fra Antuna Kneževića, Hasana Sučeske, Kurta Schorka, Ramiza Salčina, Republike Bugarske, Senada Mandića Dende, Teheranski trg, Uzeira Sarača, Olimpijska, Trg Barcelone i Hermanna Gmeinera.

U akciji velikog proljetnog čišćenja, koju koordinira i kojom rukovodi Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, a u dijelu koji provodi preduzeće Park u toku naredna dva mjeseca bit će očišćeno, uređeno, pokošeno, okopano i novim cvijećem uređeno 80 lokacija u Kantonu Sarajevo.