BiH
89

Trebinjski imam rastjerao grupu mladića koja je provocirala i pljuvala na zgradu Medžlisa

Klix.ba
Husein ef. Hodžić
Husein ef. Hodžić
Ispred zgrade Medžlisa Islamske zajednice i Sultan Ahmedove džamije u Trebinju sinoć je došlo do incidenta. Naime, prije teravih namaza grupa mladića je uzvikivala "Srbija, Srbija", te pljuvala na ploču sa natpisom Medžlisa. Trebinjski imam Husein ef. Hodžić je za Klix.ba rekao da nisu iznenađeni ovim slučajem, te da je sve isplanirano.

"Oduvijek je bilo konfuzno u Trebinju i to posebno u užem lokalitetu gradu gdje se nalaze dvije džamije. Svake godine se u Trebinju dese ovakve stvari i mislimo da se radi o naručenim ekscesima. Ko stoji iza svega ovoga neka utvrdi policija, iako smo u njihovu volju, stručnost i profesionalnost izgubili povjerenje", ispričao nam je efendija Hodžić i opisao događaj koji se desio sat vremena prije teravih namaza.

"Išao sam prema zgradi Medžlisa i čuo kako četiri momka uzvikuju 'Srbija, Srbija'. Sreli smo se ispred Medžlisa, a i ja sam nastavio uzvikivati 'Srbija, živjela Srbija', a jedan od njih je počeo pljuvati na prozor stana i ploču sa natpisom. Ja sam odreagovao kako ne priliči imamu, te sam u revoltu krenuo udariti jednog od momaka, a on je pobjegao", rekao nam je trebinjski imam.

Slučaj je prijavljen policiji. Na mjesto događaja je tek nakon drugog poziva došao policajac koji je bio u blizini. Kako nam je rekao efendija Hodžić, taj policajac je mogao na vrijeme reagovati i identificirati počinitelje.

"Došlo je kasnije šest policajaca, ali nisam imao vremena da dajem detaljne informacije, jer sam morao na teravih namaz. Imamo videosnimke, pa ćemo vjerovatno to odnijeti i prijaviti policiji", rekao nam je efendija Hodžić koji je na privatnom Facebook profilu objavio snimke videonadzora na kojima se vidi kako rastjeruje grupicu agresivnih mladića.