Bogosluženje u Zenici
0

FOTO / "Trebamo naučiti živjeti jedni za druge"

Sarajevo-x.com
Protestantska asocijacija crkvi iz Zenice i ove godine je održala svoje Božićno bogosluženje na Badnje veče, u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.
Kao i svake godine dosad na bogosluženju prisutnima su se obratili pastori crkvi, a najmlađi su imali poseban trenutak kada su primili Božićne paketiće koje su druga djeca iz raznih djelova Evrope pripremila i poslala za njih.

Kao kršćani, protestanti, koji također, kao i velika većina kršćana širom svijeta (katolika i protestanata), obilježavaju Božić po Gregorijanskom kalendaru, obratili su se svim građanima Bosne i Hercegovine koji slave ovaj praznik, ali i onima koji ga ne slave:

"Želimo da se obratimo sa jednom porukom mira koji nam je svima prijeko potreban, porukom razumijevanja jednih za druge, da naučimo da živimo, ne samo jedni sa drugima i jedni pored drugih, nego da naučimo živjeti jedni za druge. Svi mi koji proslavljamo ovaj veliki praznik rođenja Sina Božijega, ne dozvolimo da samo u ovim danima budemo pošteni, gostoljubivi, blagonakloni prema drugima, nego dopustimo da Božić svakodnevno bude u našim srcima, tokom cijele godine, kako bi svjetlo Božije sijalo i dan i noć u našim srcima i diljem naše zemlje.

Pružimo ruku pomirenja jedni drugima, otvorimo naša srca prema onima koji su u potrebi, budimo mirotvorci, jer Riječ Božija kaže da će takvi naslijediti kraljevstvo nebesko. Zato, dragi građani Bosne i Hercegovine, svima vama koji slavite ovaj veliki kršćanski praznik, želimo sretan i čestit Božić, a svima vam ostalima, našim komšijama i prijateljima, želimo mir, radost i sreću u ovoj nastupajućoj Novoj godini i da svi imamo jednu bolju i sretniju budućnost u ovoj našoj Bosni i Hercegovini", poručio je pastor Dario Kapin.