{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Treba sačuvati nezavisno i efikasno pravosuđe u BiH"

F
13.4.2011. u 21:23
0
1
"Treba sačuvati nezavisno i efikasno pravosuđe u BiH"
0
"Treba sačuvati nezavisno i efikasno pravosuđe u BiH"
Renzo Daviddi
U posljednjih nekoliko godina institucionalni razvoj, koji uključuje i formiranje državnih pravosudnih institucija predstavljaju ključne korake ka uspostavljanju nezavisnog i efikasnog pravosuđa i kao takvi trebaju biti očuvani, izjavio je Renzo Daviddi, vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u BiH.
"Kao što je istaknuo predsjednik Barroso u toku posjete Bosni i Hercegovini prošle sedmice, Evropska unija snažno podržava rad državnog Suda Bosne i Hercegovine, Tužilaštva na državnom nivou i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća. Jačanje agencija za provedbu zakona je također izuzetno važno. Svi ovi organi daju važan doprinos osiguranju vladavine prava u zemlji u skladu sa evropskim standardima", rekao je Daviddi.

U okviru Procesa stabilizacije i pridruživanja Evropska komisija će nastaviti saradnju sa vlastima Bosne i Hercegovine kroz strukturni dijalog kako bi procijenili napredak u reformi pravosuđa i sektora unutrašnjih poslova. Strukturni dijalog o pravosuđu i unutrašnjim poslovima će se uskoro održati. Ovaj dijalog je standardni mehanizam EU kojim se procjenjuje da li je funkcionisanje pravosudnih institucija, kao i institucija za provedbu zakona u skladu s evropskim standardima, što predstavlja važan dio pretpristupnog procesa u EU, izjavio je Renzo Davidi, saopćila je Delegacija EU u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: