Uprava FK Sarajevo
0

FOTO / "Tražit ćemo nezavisnu istragu o Vedranovoj smrti"

Piše: A. Karadža
UO FK Sarajevo ponovo je zatražio istinu za Vedrana (Foto: Sarajevo-x.com)
UO FK Sarajevo ponovo je zatražio istinu za Vedrana (Foto: Sarajevo-x.com)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana vanredna konferencija za medije povodom obilježavanja prve godišnjice smrti Vedrana Puljića, navijača bordo tima, koji je ubijen u neredima u Širokom Brijegu, na kojoj je skrenuta pažnja na slab rad pravosudnih organa koji vode istragu.
Brojnim predstavnicima sedme sile obratio se član Upravnog odbora FK Sarajevo Vlastimir Mijović, koji je rekao da je prošla godina dana od ubistva, a da se još uvijek ne zna ništa o Vedranovom ubici.

Mijović je još jednom ponovio jednoglasan stav UO i navijača FK Sarajevo, koji zahtijevaju hvatanje i adekvatno kažnjavanje Puljićevog ubice.

Novinarima se obratio i predsjednik UO Zijad Blekić, koji je rekao da su članovi Uprave bordo kluba učinili sve što je bilo u njihovoj moći kako bi pomogli rasvjetljavanju tragičnog događaja i da su obavili nekoliko razgovora sa policijskim službenicima. On je istakao da je njihovo povjerenje u pravosudne organe izgubljeno i da UO razmišlja o novim koracima.

"Ukoliko se ovako nastavi sa rješavanjem slučaja, tražit ćemo nezavisnu istragu", rekao je vidno neraspoloženi Blekić.

Na pres-konferenciji je bio prisutan i Igor Puljić, Vedranov brat, koji je izrazio frustriranost činjenicom da se još uvijek ništa ne zna o smrti njegovog brata.

"Moja mama i ja hoćemo da znamo ko je ubica i motiv zbog kojeg je to uradio", rekao je Igor. I on je naglasio da nema povjerenja u pravosudne organe koji, kako tvrdi, nisu ništa uradili i smatra da će tako i ostati.

Na kraju pres-konferencije Mijović je rekao da veliki broj novinara znači da su mediji na strani UO i navijača FK Sarajevo, koji traže istinu i zatražio je da se nastavi sa vršenjem pritiska i prozivanjem pravosudnih organa.

U prostorijama FK Sarajevo napravljen je poseban kutak koji je posvećen tragično stradalom 24-godišnjem navijaču Vedranu Puljiću.

Nakon konferencije za medije članovi UO, igrači i stručni štab zaputili su se prema groblju Bare, gdje će položiti cvijeće na Vedranov grob.

Isto će uraditi i njegovi drugovi sa sjeverne tribine, koji će u 16.30 sati ispred stadiona Koševo krenuti u koloni prema groblju Bare.