BiH
0

Travnik: Vlada usvojila izvještaj o izvršenju budžeta

FENA
Foto: www.travnik-online.com
Foto: www.travnik-online.com
Vlada Srednjobosanskog kantona usvojila je na svojoj današnjoj sjednici u Travniku Izvještaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. juna 2011. godine.

Vlada je donijela i odluku o kriterijima za imenovanje predsjednika i članova Skupštine Šumskog privrednog društva "Šume srednje Bosne" d. o. o., Donji Vakuf, te odluku o davanju suglasnosti na izvođenje radova na čišćenju i uređenju korita i izvorišta rijeka udruženjima sportskih ribolovaca i građana.

Vlada je donijela i odluku o izdvajanju sredstava za provođenje mjera iz Programa zdravstvene zaštite životinja za razdoblje od 10. juna do 1. septembra 2011. godine te izdvojila i 85.093 KM u tu svrhu.

Na sjednici je donesena i odluka o izdvajanju 174.400 maraka za provođenje Programa zaštite, korištenja i uređenja poljoprivrednoga zemljišta u 2011. godini. Ministarstvo zdravstva i socijalne politike predložilo je, a Vlada donijela odluku o izdvajanju 352 400 maraka u korist Zavoda za zdravstveno osiguranje.

Vlada je donijela odluku o dodjeli ugovora za izvođenje radova na područnoj školi ''Vesela'', Druga osnovna škola Bugojno. Kao napovoljnija ponuda za izvođenje radova odabrana je ponuda ZR "Neimar" Bugojno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je predložilo, a Vlada dala suglasnost na Aneks ugovora na osnovni ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i adpataciji zgrade Policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje. Vlada je na prijedlog ovoga ministarstva dala saglasnost na odabir dobavljača policijskih zimskih čizama i policijskih zimskih vjetrovki za potrebe MUP-a.