BiH
75

Travnik: Na kolektivnom vjenčanju deset parova iz pet općina izgovorilo sudbonosno "da"

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U zgradi Općine Travnik danas je u sklopu obilježavanja dana Općine Travnik održano kolektivno vjenčanje deset parova.

Vjenčanje deset parova iz pet općina trebalo je biti održano u Starom gradu u Travniku, ali zbog vremenskih neprilika je premješteno u zgradu Općine Travnik. Događaju je prisustvovalo veliki broj rodbine, prijatelja i sugrađana parova koji su večeras pred matičarkom rekli svoje sudbonosno "da".

U bračne vode danas u Travnik zajednički ušli: Enes Razić i Nihada Manjgo, Emir Hadžić i Lejla Zolota, Rusmir Selava i Mubina Suljić, Muhamed Gasal i Selima Šabanović, Amir Šabanović i Elmina Musić, Samir Mušinović i Elma Zukić, Almedin Muratović i Amina Čišić, Elvedin Kunić i Nihada Dedić, Sanjin Hasanbašić i Selma Kavazović te Esmin Muslimović i Armina Nuhić.

Za Emira i Nejlu Hadžić iz Travnika današnji događaj predstavlja prekretnicu u životu.

"Datum smo rezervisali ne znajući da će ovo biti ovako organizovano, ali eto na kraju smo došli na ideju da zajednički sklopimo brak sa drugim parovima. Šteta što je vrijeme loše pa nismo mogli to uraditi na Starom gradu, ali super je bilo i ovdje. Ovo predstavlja za nas novi početak zajedničkog života i prekretnicu", kazali su Hadžići.

Sekretar Općine Travnik i predsjednica organizacionog odbora današnjeg događaja Aida Daut je kazala kako je današnji događaj samo jedan od 75 koji su održani u sklopu obilježavanja dana Općine Travnik.

"Ovo je treći put da pravimo ova vjenčanja, iako je sve bilo sasvim drugačije zamišljeno, ali vrijeme nam nije išlo na ruku pa smo se prebacili u salu Općine. Ideja je proistekla od članova jedne grupe prije četiri godine, a cilj nam je da u narednom periodu ovo bude zaseban projekat, ali i dalje će se obilježavati u sklopu dana Općine Travnik", izjavila je Daut.

Nakon ceremonije vjenčanja u holu Općine Travnik održana je mala zakuska, a čitav događaj je organizovan uz pomoć sponzora koji su podržali ovaj projekat i zajedničku odluku mladenaca.