{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Promrzli radnici nastavljaju svoju bitku sa birokratijom

16.4.2014. u 12:45
2
2
Tuzla: Promrzli radnici nastavljaju svoju bitku sa birokratijom
2
Stotinjak promrzlih radnika iz nekoliko uništenih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona nastavili su svoju dugogodišnju bitku sa birokratijom. Mnogi od njih imaju pravomoćne presude, ali ne mogu naplatiti svoje zarađene plate i ostvariti druga prava.
"Ne mogu reći kako nema pomaka u radu nadležnih sudova. Međutim, stičemo dojam kako to ide presporo i kako će još mnogo vremena proteći dok mi dočekamo pravdu", kaže Ekrem Ćerimić, nekadašnji radnik tuzlanskog Guminga.

Radnicima Dite, Guminga, Polihema i dr. jutros su se pridružili i radnici Fabrike obuće Aida, čiji je većinski vlasnik Tuzlanski kanton.

Radnici Aide su se nebrojeno puta borili za svoja prava, blokirali saobraćajnice, spavali na ulici, ali se ni danas njihovoj agoniji ne nazire kraj.

Radnici Aide ističu kako od septembra nemaju posla, a od nove Vlade TK očekuju da im pomogne u pronalasku novih kupaca.

"Nama nije potreban repromaterijal, nama su potrebni kupci. Privatnici koji se bave istom djelatnošću imaju posla preko glave, a mi tavorimo iz godine u godinu. Nemamo nikakvih primanja i mnogim radnicima je isključena električna energija zbog neplaćanja računa", kažu ogorčeni radnici Aide.

Današnje okupljanje je nalikovalo desetinama drugih prije februarskih demonstracija. Radnici su ispoljavali svoje nezadovoljstvo, a upitno je da li su odgovorni u pravosudnim institucijama čuli njihov glas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: