|

Totalni kolaps: Saobraćaj zbog radova u tunelu Vranduk bio u potpunosti obustavljen

Totalni kolaps: Saobraćaj zbog radova u tunelu Vranduk bio u potpunosti obustavljen
170
Piše: E. M.
15.6.2019. u 13:35
98
komentara
170

dijeljenja
Totalni kolaps: Saobraćaj zbog radova u tunelu Vranduk bio u potpunosti obustavljen Radovi u tunelu Vranduk (Foto: E. M./Klix.ba)
Saobraćaj u tunelu Vranduk ponovo je pušten u promet nakon je što je oko podne u potpunosti bio obustavljen zbog asfaltiranja ceste.
Totalna blokada saobraćaja u tunelu Vranduk uslijedila je nakon što je počelo asfaltiranje ceste na ulazu u tunel kako bi se čim prije cesta osposobila za odvijanje saobraćaja teretnih vozila, dok će putnička vozila i dalje koristiti alternativni put.

Nakon završenih radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, ponovo se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Budući da je na ovoj dionici pojačan promet vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera, a vozači se mole za strpljenje.

Brojni vozači koji saobraćaju ovom dionicom su, pak, odavno izgubili strpljenje budući da su u koloni u proteklom periodi znali čekati i po dva sata,

S druge strane, nadležni su od danas najavili manja čekanja u tunelu Vranduk nakon što se putnički saobraćaj preusmjeri na alternativni pravac.Zbog radova u tunelu Vranduk, kako smo ranije pisali, privreda u BiH je na koljenima, nastale su ogromne štete i gubici za privrednike.
Prijavi grešku


Komentari (98)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...