Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad bi trebalo isključiti grijanje mnogim pakašima što godinama ne plaćaju račune! Došli krkani sa sela pa misle da ne moraju ništa ne plaćati...ccccccc
@ @denzel jarane, ili si zbunjen, ili ti racunica nije jaca strana?! ja sam izracunao koliko toplane na dnevnoj bazi ostvare prihoda (bez pdv-a). dakle nema tu nikakvog mnozenja sa dva i dijeljenja sa 180. ovaj iznos od 2,376 KM kada pomnozis sa 365 dana (x 1,17 za pdv), dobijes egzaktan iznos koji se u toku jedne godine plati za grijanje stana od 60m2. sto se grijanja tice, necu se bas sloziti s tobom. u septembru je bila katastrofa (za struju sam dobio racun od 205,00 KM), u oktobru u prvoj polovini kriza, u drugoj prvih par dana takodjer kriza (svaki dan sam ih zvao i na kraju zaprijetio neplacanjem, ili polovicnim placanjem, racuna) da bi se u posljednjih desetak dana situcija popravila na bolje. od novembra je grijanje bez zamjerke, takodjer i prvih 10 dana decembra. nisam primjetio (vikendom) da se grijanje iskljucuje od 9 do 15 sati. kada dodjem kuci s posla, stan je kao sauna:)
Pa zar i ti Denzel. Ta računica ti ne valja jer griju šest mjeseci a građani plaćaju dvanaest. Pomnoži tu svoju cifru sa x 2 i dobićeš tačan rezultat. Stan od 60 m kvadr. plaća 1008 KM. godišnje, puta 53000 korisnika to je 53 miliona i 424000 KM. Podijeli to sa 180 dana koliko griju i dobićeš prinos za 1 dan a to je 296800, za neki prosjek stana od 60 kvadrata. Danas su radijatori stvarno užareni ali šta je sa pola oktobra cijelim novembrom, i deset dana decembra. Nisu grijali ni sa 30 % kapaciteta a cijena je ista.Najgore u svemu ovome je što nayeebu stari i bolesni koji su kod kuće u radnom vremenu tj. od 9 do 15 sati kada Toplane skoro pa iskljuće grijanje.
al sto jest jest - radijatori su uzareni :) glavni radijator mi je zavrnut, a i dalje tropska klima i na ovim minusima:)
cijena 1,1880 KM/m2 + PDV. dakle: 60x1,1880= 71,28:30=2,376x53000=125928,00 KM/dan. i
Te brojke od 68 miliona Toplane nikad neće naplatiti jer nisu poslovali u zakonskim okvirima. Sudovi će odbaciti barem 60% takvih tužbi prema stanovništvu jer je većina takvih već odavno zastarjelo a nisu ni provedeni sudski postupci. Nemožeš od nekog tražiti da plati grijanje i onda kada je stan bio totalno porušen i devastiran i nemožeš nikog prisiljavati da koristi tvoje usluge. Ima ljudi koji su pokušavali odjaviti grijanje sa Toplana ali one to nisu dozvoljavale, zbog sistema a mogli su ljudima iskljućivati grijanje kada je njima bilo u interesu. Imam jarana koji je od 96 godine u Finskoj i pokušao je odjaviti grijanje jer u stanu niko ne živi. Opet nisu dozvolili.E takvih dužnika je najviše, koji po meni i nisu dužnici.
www.bihdijaspora.com Anketa: Kako bi se najradije izjasnili na predstojecem popisu stanovnistva u BiH ?
@@commi ...u pravu si, dobra ti je računica....samo, plate se isplaćuju svih 12 mjeseci :)
@@commi ...podjelih mjesečni račun sa m2 stana...ispravka, 1.4 :)
Neznam otkud ti ta cijena od 1,2 po kvadratu??? Kvadrat grijanja je 2,8 KM, jer se 1,39 plaća cijelu godinu i ljeti i zimi.
@@commi ...a naši vrli građani duguju svega 68.000.000 km :)
19000 po satu jer 8 imaju pauze . Kada još tome malo umanje grijanje pa još recimo iskljuće dva sata grijanje kada su kao vanjske temperature više za grijnu sezonu uštekaju tj. uštede oko 1,5 miliona KM.
@@commi 53000 x 60 m2 (prosjek) x 1.2 km/m2 / 30 dana = 127200 km ...pod uslovom da svi plaćaju :)
zato toplane dnevno zarade 300 000 KM, pa ti sračunaj.
@thorin ...plaćam ja i ono alijino \"prijepodne mislim jedno, popodne drugo\" :)...i ne samo ja...
@commi Plaćaš ti jarane i njihove račune i onaj plin što su četnici potrošili dok su nas gađali...