BiH
35

Toplane Sarajevo: Korisnici će moći primati elektronske račune

FENA
Direktor KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. Admir Džubur i direktor firme Loop d.o.o. Sedad Delalić potpisali su ugovor o korištenju usluga ElGato portala, saopćeno je danas iz "Toplane - Sarajevo".

KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. će putem ovoga portala omogućiti svojim korisnicima jednostavno i sigurno primanje elektronskih računa, pristup računima i uvid u stanje potrošačke kartice u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta, te dodatne mogućnosti plaćanja za jednostavan način izmirivanja mjesečnih računa, bez bespotrebnog trošenja vremena. Račune će biti moguće platiti putem elektronskog bankarstva, trajnim nalogom ili gotovinom na ElGato brzim blagajnama.

Korisnici KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. koji žele da primaju elektronske račune potrebno je da se registruju na ElGato portalu.

U prva tri mjeseca korisnici će uz papirne račune primati i elektronske račune, a po isteku tog perioda korisnik se može odlučiti o primanju računa na jedan od ova dva načina. Usluga će biti dostupna od 01.02.2015. godine.