Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prava sramota!!!
bi bilo da se neko od zakona ukljući u zaštitu potrošaća.
Sve sami lopovi i kantonalni kriminalci.Iako su do sada morali ugraditi pojedinačne mjeraće to im izgleda ne pada na pamet jer im je ovako puno isplatnije.Koliko imaš kvadrata tolika ti je cijena pa ti ako hoćeš koristi grijanje a ako nećeš tvoj problem cijena je ista.Dok su instalacije u zgradama bile nove i održavanje su naplačivale Toplane.Sada su to sve svalili na pleća stanovništva preko upravitelja koji uzmu 20% provizije i opet zovu Toplane pa sa računa stanara ponovo skinu određeni iznos za neku popravku.Oćito je da se pojedine stranke finansiraju iz kantonalnih javnih preduzeća a bogami ta preduzeća su odlična i za zapošljavaje bliže i dalje rodbine tih stranaka. Zaista ni ja nikad nisam vidio ni jedan oglas za neko radno mjesto u kantonalnim preduzećima. Neki dan sam se začudio kada mi je komšija rekao da je zagradio balkon pa na njega ugradio gusani radijator.Kaže što nebi kad drugi plačaju za mene a može se zimi i veš sušiti.
Zagrijavam žene u svom stanu a može i dolazak na adresu. Za muškarce grijanje 50% skuplje. Diskrecija i toplina zagarantovani.
Ma jasta je nego preskupo brate, da se bar to malo hoce spustiti dole
A koliko tacno kosta grijannje po kvadraturi
nije ni hladno
cjene grijanja i vode su skupe jer levati koji redovno placaju to rade i za one koji ne placaju nikako.. toplana i vodovod dignu cijenu i sebe od neplatisa tako namire iz dzepa levata koji placaju racune..
Treba insistirati na izmjeni pravilnika. Po ovoj logici u slučaju stalne prosječne dnevne temperature npr. od 13 °C, a koja može trajati i mjesec dana, nema uključenja grijanja. To znači smrzavanje u stanu, jer je za minimalni termalni komfor u stanu potrebno je postići barem 20 °C. Sa druge strane u jeku grijne sezone, ako u toku barem jednog dana temperatura poraste i za jedan stepen više od 12 °C oni isključe grijanje, ne čekaju da prođe tri dana kao u slučaju uključenja. I lafo stalno na gubitku.
Treba pitati gospodina Zeljkovica Suada dir. Toplana jeli pustijo grijanje u svoju vikendicu od 150 kvadrata na Vlasicu ili u onu u Pazaricu ili je jadnik prisiljen da se grije pored kamina.
Oni su pametniji od Nikole Tesle. Nplaćaju maglu. Kako bi oni naplaćivali i što jes i što nije kada bi mi kontrolisali potrošeno.
... a cijene grijanja u Sarajevu skuplje nego u Zagrebu bem im pleme i sjeme lopovsko, Toplane su obicno uhljebiste porodicnih klanova i SDA i SBiH stranackih nepismenjaka .... nikada konkurs za prijem radnika nisu raspisali samo se za ruku dovode a kada gradjani hoce da prestanu lacati njihove usluge onda drzava ako se ovo moze i nazvati drzavom stane iza njih i zastiti ih ..... fujjjjjjjjj
koji ste vi luzeri cc..bagro
ne tipkaj, nego cjepaj ta drva sirovino ;)
ko vam je kriv kad koristite gas? molite Ukrajince nista da ne seru da ne bude ko prosle zime kad ste dobili po p.cki.