{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tomislavgrad: Osuda grafita sa prijetećim sadržajem

F
29.6.2015. u 08:53
46
60
Tomislavgrad: Osuda grafita sa prijetećim sadržajem
46
Tomislavgrad: Osuda grafita sa prijetećim sadržajem
Tomislavgrad
Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin za pojavu uvredljivih grafita s prijetećim sadržajem koji su ovih dana nepoznati počinitelji ispisali na porodičnoj kući Izeta Tire u Mokronogama kaže da su ispisani od strane nepismene osobe koja ne želi dobro svom narodu bilo da se radi o Hrvatima ili Bošnjacima.
"Mi smo došli u općini Tomislavgrad na jedan određeni nivo u izgradnji zajedničkog suživota gdje želimo dobro svima, i Bošnjacima i Hrvatima. Svi koji nas pokušavaju vratiti nazad u nekakva ratna vremena neće u tome uspjeti a onaj ko to pokušava ne želi dobro ni jednom našem narodu“, za Fenu je kazao Vukadin.

Načelnik Vukadin je uvjerenja da su Hrvati i Bošnjaci dovoljno pametni i zreli da bi znali prepoznati sve ono što im prijeti pojavom ovakvih grafita.

Istovremeno predsjednik podružnice SDA Tomislavgrad Zijad Hadžić također osuđuje pojavu uvredljivih grafita s prijetećim sadržajem.

"Grafiti čiji sadržaj podsjeća na devetero ubijenih civila bošnjačke nacionalnosti tokom proteklog rata u mjestu Mokronoge nisu dobri ni za jedan narod te uznemiruju ljude mada se puno energije i napora ulaže u njihovu sigurnost“, za Fenu je kazao Hadžić.

Kao predsjednik ove stranke u Tomislavgradu i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Tomislavgrad, Hadžić je stava da treba nastaviti dalje stvarati uslove za normalno funkcioniranje a oni će kao stranka tako nastaviti i djelovati.

"Sve negativne posljedice treba osuđivati i sprječavati kroz institucije a mišljenja sam da ovu pojavu sa grafitima osuđuju svi građani naše općine“, naglasio je Hadžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: