Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hmm, i RS je napravljena legalno i legitimno tj. etničkim čišćenjem, progonom, ubistvima, genocidom itd. Ne kaki ovdje, tovare!!! Marsh na forume gdje je fashizam poželjna kategorija!!!
Sve sto je napravljeno u BiH od pocetka rata 92. je ne legitimno.Fasistima ce kad tad doci kraj.
Ove sve datume, ratne i poslije ratne dogadjaje jedino su srbi od njihovog postanka postovali i gajili patriotske tradicije prema njima, dok su druge dvije strane (pogodite koje) pljuvale po istima sve do neki dan, a sada se uhvatili k`o pijan plota AVNOJ, ZAVNOBiH, AFZ i ostali. Svi su zaboravili da je dolaskom DEJTONA (koji im samo parcijalno odgovara) prestali da vaze SFRJ zakoni koji im nikad nisu valjali, a sada odjednom se vezu za njih k`o za najrodjenije. Realnost je drugacija, imamo nove datume,nove heroje, nove drzave (po vasoj mjeri?) i naj novije isustvo-sa vama zivota nema. Mi imamo svoj dan koji cemo postovati; 9. januara, Dana Republike Srpske, a vi postujte sta vam drago (mozete nastaviti svju tradiciju 6- april, dan kad je bombardovan Beograd, sto vam je najradosniji dan sjecanja oduvjek)
VOLIM TE BiH!
Tomislav Išek je obični mediokritet koji se voli razmetati šupljim frazama i tuđicama, čime prekriva rupe u nepoznavanju činjenica i vlastitoj obrazovanosti. On je ranije partijskim vezama došao u Institut za istoriju (a poslije ličnim vezama tu smjestio svoju ćerku). Njegova veoma siromašna bibliografija, koja se isključivo odnosi na period između dva svjetska rata, ne daje mu za pravo da bude pozvan govoriti o ZAVNOBiH-u, a tvrdnja kako Dejton nije historijska kategorija zaslužuje da bude uvrštena u antologiju gluposti. Dejton se može nekome sviđati ili ne sviđati (kao što se ni ZAVNOBiH mnogima nije sviđao), ali kao takav ima puni legitimitet, čak i veći nego što ga je ZAVNOBiH 1943. imao.
Turci su otišli 1oo godina prije ZAVNOBiH-a. ZAVNOBiH nije samo vratio državnost Bosni i Hercegovine nego je i zacementirao granice sa kojim je BiH ušla a poslije izašla iz SFRJ.
Muka mi je od ZAVNOBiH-a . Najgore sto se Bosni moglo desiti . Uzmite turske dokumente pa će te vidjeti da Zavnobih nije nikad bio potreban .
hihi smej se smej ali nakaradne genocidne uopste nemaju istoriju.
ZAVNOBIH, Pa jbte turadijo stvarno ste ocajni za sta se hvatate...jadno :)))) heheh, ljudi se pozivaju na jbni ZAVNOBIH...hahaha...kako ste ga samo zduvali
Tomo je intelektualac kao sto sam ja astronaut