BiH
0

Tirak: Sve bolji rezultati inspekcije u USK

FENA
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Unsko-sanskog kantona (USK) bilježi sve bolje rezultate u radu i u odnosu na prethodni period, primjetan je vidan napredak te se sad svrstava među najbolje kantonalne uprave u Federaciji BiH.

Kazao je to direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak na danas održanom sastanku s premijerom USK-a Hamdijom Lipovačom. Tirak je pohvalio napore koje Vlada Kantona čini da bi osigurala bolje uvjete za rad inspektora, što već pokazuje rezultate na terenu.

"Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK-a, s direktorom Mahmutom Jukićem na čelu, već je napredovala do statusa druge, najbolje uprave u Federaciji BiH i želio sam premijeru Lipovači potvrditi da ima odličnu inspekciju", istakao je Tirak.

Premijer Lipovača prezentirao je sve aktivnosti koje aktualni sastav izvršne vlasti realizira da bi ojačali inspekciju te je s direktorom Federalne uprave razmijenio mišljenja o inicijativama, koje planira delegirati višim nivoima vlasti, a značajne su za USK.

Prije svega to se odnosi na zadržavanje statusa Graničnog prijelaza Izačić, kao jednog od prijelaza za prijevoz robe animalnog porijekla, nakon pristupanja Hrvatske EU, te na inicijativu za izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH.