{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihomir Blaškić stigao u Kiseljak

N
4.8.2004. u 21:25
0
0
Tihomir Blaškić stigao u Kiseljak
0
Tihomir Blaškić stigao u Kiseljak
Po dolasku u rodno mjesto Brestovsko, pokraj Kiseljaka, danas oko 17 sati, penzionisanog generala Tihomira Blaškića pred rodnom je kućom, u kojoj je posljednji put bio 1995., dočekala brojna rodbina koja nije skrivala radost zbog njegovog dolaska.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Osjećam se veličanstveno. Ovo je za mene dan koji sam sanjao zajedno s mnogim ljudima dobre volje i svima onima koji su vjerovali da će istina i pravda jednom izaći na vidjelo. U ovoj kući nisam bio devet godina i sve što sada vidim poznajem samo preko fotografija. U ovu kuću je 100 puta više utkano suza moje supruge dok smo razgovarali i dijelili svoju nemoć, nego što je utkano materijala", kazao je Blaškić okupljenim novinarima.

On nije krio da su na tom klizavom putu njegova supruga i on nebrojeno puta posrtali, ali ih nijednog trenutka nisu vjerovali da zlo i neistina mogu pobijediti. "Znali smo da će jednog dana naša vjera uskrsnuti i da će pobijediti naša nada. Doista sam presretan i najradije bih plakao, vrištao i radovao se sa svima vama", rekao je Blaškić.


Dodao je da želi otići u Ahmiće kako bi se poklonio tim žrtvama kojima se već poklonio u Haaškom sudu. "Sigurno ću otići ako mi Bog daruje toliko vremena života. Jedino što me u tome može spriječiti jest da se preživjele žrtve ahmićkog zločina tomu usprotive, jer ne želim ni u jednom trenutku odati da je ovo trijumf nekakvih stranačkih ili ne znam kojih interesa. Pravda će pobijediti tek onda kada svi oni koji su odgovorni za zločine budu procesuirani, dakle i oni koji su odgovorni za ahmićke i sve druge zločine koji su se dogodili. Vjerujem da će jednog dana odgovarati svi koji su činili zlo i da će taj dan biti uskoro jer su interesi međunarodne zajednice tomu usmjerene, a sigurno i naša svijest", istaknuo je Blaškić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: