{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić: Smjena ministara iz SDA nema podršku

S
21.10.2012. u 13:05
0
27
Tihić: Smjena ministara iz SDA nema podršku
0
Tihić: Smjena ministara iz SDA nema podršku
Sulejman Tihić
Predsjednik SDA Sulejman Tihić očekuje da na sutrašnjoj sjednici Doma naroda parlamenta BiH potrebnu podršku neće dobiti odluka predsjedavajućeg i Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande o smjeni dva ministra i zamjenika ministra iz SDA.
"Odgovornost o tome je na predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda i oni treba da odluče koga će podržati – SDP ili SDA", rekao je Tihić Srni.

On je pojasnio da optimizam temelji na razgovorima sa predstavnicima stranaka i argumentima da je na jednoj strani pogrešna politika SDP-a, koja BiH stalno vodi u krizu, a na drugoj SDA sa ozbiljnom politikom kojom se mogu rješavati problemi.

"Nadam se da će biti poštovan izborni legitimitet i naše dosadašnje višegodišnje iskustvo u radu i da se neće prikloniti ovoj novoj politici koja BiH i cijelo društvo dvije godine dovodi u krizu zbog neprincipijelne, neodgovorne i nerealne politike", istakao je Tihić.

Prema njegovom mišljenju, logično je da nakon sutrašnjeg glasanja bude poznato ko je parlamentarna većina i da bi narednih dana trebalo potpisati sporazum o rekonstrukciji Savjeta ministara BiH.

"Lagumdžija je rekao da će SDP napustiti vlast ukoliko SDA ostane u njoj, tako da u utorak na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH neće biti ni potrebno glasanje o smjenama Zlatka Lagumdžije i Denisa Bećirovića ako sutra bude odbijena Bevandina odluka o smjeni ministara SDA", rekao je Tihić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: