BiH
0

Tihić razgovarao sa ambasadorima zemalja OIC-a

FENA
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić primio je danas ambasadore zemalja članica Organizacije islamske konferencije (OIC).

Izaslanike zemalja članica OIC-a interesirala je politička situacija u BiH u svjetlu održanih općih izbora i tok razgovora o uspostavi nove zakonodavne i izvršne vlasti, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

Tihić je prezentirao političke aktivnosti koje vodi SDA, sa akcentom na razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.

"On je ujedno od ambasadora zatražio da preko svojih vlada pomognu projekte održivog povratka i investiranja u Bosni i Hercegovini", navodi se.

Predsjednik SDA danas je na odvojenim sastancima razgovarao i s ambasadorima Kraljevine Španije Alejandrom Anvargonzales San Martin i Republike Albanije Flamurom Gashijem.

Svi sudionici današnjih razgovora ocijenili su neophodnim da Bosna i Hercegovina što prije osigura stabilnu parlamentarnu većinu i dobije novu vladu da bi bio deblokiran proces reformi i ispunjavanja uvjeta za članstvo u NATO i EU.