BiH
0

Tihić: Neophodan je direktan kontakt stranačkih lidera

SRNA
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić naglasio je na današnjem sastanku u Sarajevu sa predsjednikom Evropskog pokreta u BiH Predragom Praštalom da je neophodan direktan kontakt i razgovor lidera stranaka kako bi se ubrzao proces formiranja vlasti na nivou BiH.

Ističući zasluge i angažman Evropskog pokreta u procesu ukidanja viznog režima građanima BiH, Tihić je posebno naglasio da se ova nevladina organizacija prošle godine prva u BiH usprotivila zahtjevu jednog dijela predstavnika civilnog društva da se vizni režim održi na snazi, saopšteno je iz Evropskog pokreta u BiH.

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo izrazio je očekivanja da će SDA, ali i drugi politički subjekti zastupljeni u organima vlasti u BiH, podržati Evropski pokret kako bi mogao adekvatno odgovoriti na izazove koji stoje pred njim i cjelokupnoj zajednici na putu EU integracija.

Posjeta predstavnika Evropskog pokreta u BiH predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću u okviru je aktivnosti organizacije i razgovora sa političkim liderima i donosiocima odluka u BiH koji su započeti nedavnim susretom sa predsjedavajućim Predstavničkog doma  Parlamentarne skupštine BiH Denisom Bećirovićem.