BiH
0

Tihić: I dalje sporno jedno ministarsko mjesto Hrvata

SRNA
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je danas Srni da neće doći do dogovora oko formiranja vlasti na nivou BiH ukoliko jedno ministarsko mjesto u Vijeću ministara, koje pripada Hrvatima, ne pripadne strankama platforme.

"To je put da ne dođe do dogovora, jer stranke platforme imaju 17 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, koliko zajedno imaju HDZ i stranke iz Republike Srpske", rekao je Tihić.

Prema njegovim riječima,  stranke platforme imaju tri Hrvata, a HDZ četiri u Predstavničkom domu, a u Domu naroda stranke platforme  imaju dva Hrvata, a HDZ tri, pa je po TIhiću logično da jedan ministar u Vijeću ministara iz reda hrvatskog naroda bude iz stranaka platforme.

Oko izbora predsjedavajućeg Vijeća ministara, lider SDA je ponovio stav da treba prihvatiti prijedlog OHR-a da on bude iz reda HDZ-a, kao i jedan ministar, a da mjesto drugog ministra iz reda hrvatskog naroda  pripadne strankama platforme.

"Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je ranije odustao od ovog dogovora. Ako on prihvati dogovor međunarodne zajednice onda će se stvari promijeniti", rekao je Tihić.