BiH
6

Tifa tužio menadžera Raku Marića i listove iz Srbije i RS

Piše: F.V.
Sarajevski advokat Damir Alagić, koji zastupa popularnog pjevača Bijelog dugmeta Mladena Vojičića-Tifu, podnio je tužbu protiv dnevnog lista Blic, te Pressa Republike Srpske i poznatog menadžera Rake Marića, a povodom, kako je naveo Alagić, niza neistinitih navoda objavljenih u navedenim dnevnim listovima. Kancelarija Alagića, zanimljivo, menadžera Marića tužila u Bosni i Hercegovini, a i u Srbiji.
Tifa: Tužio Marića i medije
Tifa: Tužio Marića i medije

Blic i Press RS su prije šest dana objavili tekst pod identičnim naslovom "Tifa lažirao test na drogu".

Iz advokatske kancelarije ističu da su u tekstovima izneseni "neutemeljeni navodi usmjereni na diskreditaciju poznatog pjevača Mladena Vojičića Tife i njegovog punomoćnika, dovodeći ih u vezu sa izvršenjem krivičnog djela".

"Sporni tekstovi istaknutog umjetničkog radnika i njegovog punomoćnika dovodi u vezu s protivzakonitim radnjama koje imaju karakter krivičnih djela, bez da su svoje tvrdnje utemeljili na bilo kakvom relavantnom i vjerodostojnom izvoru. S obzirom da se radi o klasičnoj kleveti koja je povrijedila čast i dostojanstvo, te ugled i čast Mladena Vojičića Tife kao javne ličnosti i njegovog punomoćnika, cijeli slučaj predat u nadležnost Općinskog suda u Sarajevu", kazali su Klix.ba u advokatskoj kancelariji Alagić.

Nalaz za kojeg menadžer Marić tvrdi da je lažiran
Nalaz za kojeg menadžer Marić tvrdi da je lažiran

Tužba je, dodaju, istovremeno pokrenuta i u Republici Srbiji protiv Rake Marića, a zbog netačnih navoda u spornom tekstu da je Mladen Vojičić Tifa nezadovoljan honorarom od 30.000 Eura "poslao tuženom Raki Mariću advokata, koji inače radi u MUP-u Sarajevo, da traži nemoguće stvari".

Klix.ba je sredinom aprila pisao o problemima nakon najava koncerta Bijelog dugmeta u povodu 40. rođendana te grupe.

Tifi je najprije ponuđeno da mu za koncerte bude isplaćen honorar od 30.000 eura. Nakon Tifinog odbijanja, ponuđenom mu je još 20.000 eura koji bi bili predati u advokatskoj kancelariji Damira Alagića, ali pod uvjetom da Tifa donese potvrdu da ne koristi droge, što je ovaj i učinio. S druge strane, Tifa i njegov advokat tvrde kako su razotkrili namjeru Marićevog Music Star Production (MSP) da se od Bijelog dugmeta napravi srbijanska grupa, odnosno da se sva prava prenesu na MSP.

Kako je ranije planirano, "Dugmići" bi u periodu od 1. do 20. septembra, a povodom 40 godina od formiranja grupe, trebali održati koncerte u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.