{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TI BiH: Regionalna konferencija o finansiranju izbornih kampanja

F
30.3.2015. u 08:06
0
3
TI BiH: Regionalna konferencija o finansiranju izbornih kampanja
0
TI BiH: Regionalna konferencija o finansiranju izbornih kampanja
Foto: Klix.ba
Transparency International Bosne i Hercegovine organizirat će 30. marta, u Sarajevu regionalnu konferenciju o temi "Finansiranje izbornih kampanja - zakon i praksa".
Konferencija je posvećena transparentnošću finansiranja političkih stranaka i izbornih kampanja te poređenju regionalnih iskustava u ovoj oblasti u odnosu na BiH.

Za danas je planirana i prezentacija izvještaja o izbornoj kampanji za prošlogodišnje opće izbore u BiH, gde će biti upoređeni rezultati monitoringa izborne kampanje s finansijskim izvještajima koje su stranke podnijele Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

Kako su organizatori najavili, na konferenciji će se diskutirati i o preporukama za unapređenje zakonskog okvira s ciljem omogućavanja veće transparentnosti izbornih kampanja, kao i sprečavanja zloupotreba javnih resursa u svrhu predizborne promocije.

Na Konferenciji se očekuje učešće predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, političkih partija, CIK-a, civilnog društva i medija iz BiH, kao i predstavnika Agencije za borbu protiv korupcije Srbije te organizacija iz regiona koje se bave monitoringom finansiranja kampanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: