{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TI BiH podnio prijavu protiv Narodne stranke Radom za boljitak

F
12.9.2012. u 13:18
3
5
TI BiH podnio prijavu protiv Narodne stranke Radom za boljitak
3
TI BiH podnio prijavu protiv Narodne stranke Radom za boljitak
Transparency International Bosne i Hercegovine (TIBiH) podnio je prijavu Centralnoj izbornoj komisiji protiv Narodne stranke Radom za boljitak zbog kršenja Zakona o finansiranju političkih partija BiH.
Ministarstvo poljoprivrede Federacije BiH pokrenulo je kampanju "Kupujmo domaće", koja je finansirana iz budžeta FBiH, a iskorištena za promociju Jerka Ivankovića-Lianovića i stranku kojoj on pripada, na samom početku predizborne kampanje.

Ovim je, smatraju u Transparencyju, jasno prekršen Zakon o finansiranju političkih stranaka BiH koji zabranjuje finansiranje kampanje iz budžeta, ili od strane državnih organa.

"Ova kampanja predstavlja još jedan od primjera zloupotrebe pozicija u javnim institucijama i budžetskih sredstava u cilju promocije stranke i prikupljanja glasova", saopćeno je iz Transparency International BiH.

TIBiH poziva CIK BiH da oštro sankcionira ovakve zloupotrebe i pozove na odgovornost čelnike Narodne stranke Radom za boljitak, posebno imajući u vidu da je u svrhu ove kampanje, prema medijskim napisima utrošeno oko 330.000 eura.

TIBiH podsjeća da je ovakva praksa postala sve prisutnija u BiH upravo zbog činjenice da niti stranke, niti njihovi predstavnici ne bivaju sankcionisani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: