{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TI BiH podnio prijavu protiv Narodne stranke Radom za boljitak

F
12.9.2012. u 13:18
3
5
TI BiH podnio prijavu protiv Narodne stranke Radom za boljitak
3
TI BiH podnio prijavu protiv Narodne stranke Radom za boljitak
Transparency International Bosne i Hercegovine (TIBiH) podnio je prijavu Centralnoj izbornoj komisiji protiv Narodne stranke Radom za boljitak zbog kršenja Zakona o finansiranju političkih partija BiH.
Ministarstvo poljoprivrede Federacije BiH pokrenulo je kampanju "Kupujmo domaće", koja je finansirana iz budžeta FBiH, a iskorištena za promociju Jerka Ivankovića-Lianovića i stranku kojoj on pripada, na samom početku predizborne kampanje.

Ovim je, smatraju u Transparencyju, jasno prekršen Zakon o finansiranju političkih stranaka BiH koji zabranjuje finansiranje kampanje iz budžeta, ili od strane državnih organa.

"Ova kampanja predstavlja još jedan od primjera zloupotrebe pozicija u javnim institucijama i budžetskih sredstava u cilju promocije stranke i prikupljanja glasova", saopćeno je iz Transparency International BiH.

TIBiH poziva CIK BiH da oštro sankcionira ovakve zloupotrebe i pozove na odgovornost čelnike Narodne stranke Radom za boljitak, posebno imajući u vidu da je u svrhu ove kampanje, prema medijskim napisima utrošeno oko 330.000 eura.

TIBiH podsjeća da je ovakva praksa postala sve prisutnija u BiH upravo zbog činjenice da niti stranke, niti njihovi predstavnici ne bivaju sankcionisani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: