{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TI BiH i Univerzitet u Zenici dogovorili saradnju

Z
7.9.2011. u 15:43
0
0
TI BiH i Univerzitet u Zenici dogovorili saradnju
0
TI BiH i Univerzitet u Zenici dogovorili saradnju
Transparency International BiH i Univerzitet u Zenici potpisali su memorandum o saradnji, kojim se uspostavljaju mehanizmi i utvrđuju načini saradnje u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije, te osiguranja intergiteta i kvaliteta u visokom obrazovanju. Memorandum su potpisali prof. dr. Sabahudn Ekinović, rektor Univerziteta u Zenici i Srđan Blagovčanin, izvršni direktor Transparency International BiH.
Univerzitet u Zenici je prvi u nizu javnih univerziteta s kojim je TI BiH uspostavio saradnju u svrhu aktivnijeg angažmana na prevenciji korupcije u visokom obrazovanju, usvajanjem antikorupcijskih planova na univerzitetima i stvaranjem preduslova za usklađivanje zakonskog okvira u ovoj oblasti.

"Ostvarivanje saradnje sa univerzitetima u BiH dio je aktivnosti TI BiH, usmjerenih ka definisanju uzroka korupcije u visokom obrazovanju i njihovom otklanjanju strateškim pristupom i primjenom unaprijed definisanih mjera i antikorupcijskih planova", kazala je Ivana Korajlić, portparol Transparency International BiH.

TI BiH i Univerzitet u Zenici memorandumom su se obavezali na zajednički angažman i učešće u istraživanjima, edukativnim radionicama, a, prije svega, u kreiranju i usvajanju planova integriteta i načela transparentnosti i odgovornosti na Univerzitetu.

Nakon Zenice, memorandum će biti potpisan sa univerzitetima u Sarajevu, Tuzli i Banjoj Luci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: