{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Teško stanje u Kladnju: Snijeg paralizirao grad i okolinu

Klix.ba
6.3.2015. u 12:05
353
34
Teško stanje u Kladnju: Snijeg paralizirao grad i okolinu
353
Usljed obilnih snježnih padavina na području općine Kladanj danas je na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite, načelnik donio odluku o proglašenju stanje prirodne nepogode usljed obilnih snježnih padavina. Visina snježnog pokrivača u Kladnju prelazi 90 cm. Snijeg koji mnogi ne pamte, bukvalno je paralizirao općinu Kladanj, navodi se u saopštenju.
Mokar i težak snijeg, koji je jučer i protekle dvije noći padao na području Kladnja, obustavio je saobraćaj na gotovo svim lokalnim putevima.

U mjesnoj zajednici Stupari je prekinuto snabdjevanje pitkom vodom za stanovništvo, dok su Tuholj, Brateljevići, Kladanj Centar, Starić, Stupari i Tarevo ostali bez električne energije,

Trenutno je bez snabdjevanja električnom energijom preko 80 posto stanovnika općine Kladanj.

Veliki problem predstavlja i to što su prekinute telefonske komunikacije (fiksne i mobilne) sa velikim dijelom općine tako da sa stanovništvom do kojeg se ne može doći zbog snježnih prepreka na putu, nije moguće uspostaviti bilo koji kontakt.

Obustavljen je i rad škola na području općine kao i velikog broja privrednih subjekata.

Sve raspoložive snage trenutno su na terenu te rade na uklanjanju snijega i pokušavaju probiti snježne blokade koje stoje na putevima.

Snijeg neprestano pada, a stanovnike općine Kladanj očekuje neizvjesna noć.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: