{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na području općine Kladanj palo novih 30 cm snijega

7.3.2015. u 15:14
52
13
Na području općine Kladanj palo novih 30 cm snijega
52
Snijeg i dalje neprekidno pada u općini Kladanj u kojoj je već drugi dan bez električne energije veliki broj domaćinstava zbog kvarova na elektrovodovima uzrokovanih obilnim snježnim padavinama.
U ovoj općini jučer je zbog visine snježnog pokrivača i problema u snabdijevanju električnom energijom i pitkom vodom velikog broja domaćinstava proglašeno stanje prirodne nepogode.

Prema informacijama Službe Civilne zaštite, tokom noći u mjesnoj zajednici Tuholj i lokalitetu Konjuha palo je novih 30 centimetara snijega. Kako navode, osim visine snježnog pokrivača koji u višim područjima ove lokalne zajednice iznosi i preko 100 centimetara, veliki problem predstavlja njegova težina, zbog čega često dolazi do padanja stabala na putne komunikacije i elektrovodove.

U mjesnoj zajednici Stupari i dalje je zbog kvarova na elektromreži evidentan problem snabdijevanja domaćinstava pitkom vodom.

Sve raspoložive ekipe kontinuirano rade na terenu na uklanjanju polomljenih stabala i snijega sa ulica i lokalnih puteva kao i na uspostavi urednog snabdijevanja domaćinstava električnom energijom i pitkom vodom. Očekuje se da će kvarovi na elektrovodovima biti otklonjeni do večernjih sati i da će u većini naseljenih mjesta na području općine Kladanj biti uspostavljeno uredno snabdijevanje električnom energijom, saopćeno je iz Općine Kladanj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: