{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na području općine Kladanj palo novih 30 cm snijega

7.3.2015. u 15:14
52
13
Na području općine Kladanj palo novih 30 cm snijega
52
Snijeg i dalje neprekidno pada u općini Kladanj u kojoj je već drugi dan bez električne energije veliki broj domaćinstava zbog kvarova na elektrovodovima uzrokovanih obilnim snježnim padavinama.
U ovoj općini jučer je zbog visine snježnog pokrivača i problema u snabdijevanju električnom energijom i pitkom vodom velikog broja domaćinstava proglašeno stanje prirodne nepogode.

Prema informacijama Službe Civilne zaštite, tokom noći u mjesnoj zajednici Tuholj i lokalitetu Konjuha palo je novih 30 centimetara snijega. Kako navode, osim visine snježnog pokrivača koji u višim područjima ove lokalne zajednice iznosi i preko 100 centimetara, veliki problem predstavlja njegova težina, zbog čega često dolazi do padanja stabala na putne komunikacije i elektrovodove.

U mjesnoj zajednici Stupari i dalje je zbog kvarova na elektromreži evidentan problem snabdijevanja domaćinstava pitkom vodom.

Sve raspoložive ekipe kontinuirano rade na terenu na uklanjanju polomljenih stabala i snijega sa ulica i lokalnih puteva kao i na uspostavi urednog snabdijevanja domaćinstava električnom energijom i pitkom vodom. Očekuje se da će kvarovi na elektrovodovima biti otklonjeni do večernjih sati i da će u većini naseljenih mjesta na području općine Kladanj biti uspostavljeno uredno snabdijevanje električnom energijom, saopćeno je iz Općine Kladanj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: