{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Terzić: Neko mora odgovarati za stanje u TTU

14.9.2015. u 12:06
0
7
Terzić: Neko mora odgovarati za stanje u TTU
0
Nezadovoljni radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla i danas su se okupili pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona (TK).
Radnici ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je uvezivanje radnog staža za sve uposlenike, materijalno zbrinjavanje radnika, a traže i da se održi vanredna sjednica Skupštine TK, na kojoj će se razmatrati prevezilaženje aktuelne problematike u TTU, nekadašnjoj okosnici industrije TK.

"Od prošlih protesta do danas, ništa se nije značajno dogodilo. Danas ponovo imamo isti scenariji, radnici ne rade, nemaju plate", kazao je Mehmed Terzić, predsjednik sindikata radnika TTU.

Navodi da je u četvrtak u njihovu firmu ušao predstečajni upravnik, da ispita stanje u TTU, te da mu nisu zabranili ulazak, no kako kaže, ukoliko Vlada TK ne izvrši materijalno zbrinjavanje radnika prije nego dođe stečajni upravnik, radnici su spremni postaviti šatore pred fabrikom, da to spriječe.

"Mi imamo sliku drugih tuzlanskih preduzeća, u kojima je ušao stečajni upravnik, a do sada je sve ostalo na obećanjima", kazao je Terzić.

"Neko mora odgovarati za stanje u TTU, jer mi smo državna firma", poručio je on.

Šefik Zahirović je od 1985 godine uposlenik u TTU, i 30 godina životnog vijeka proveo je baveći se metalnom industrijom.

"Za sedam godina bih trebao u penziju, kada bi sve bilo kako treba, međutim, 14 godina radnog staža mi nije uvezano“ izjavio je Zahirović.

Kaže da od nove godine ukupno dobio 700 KM, što nije ni 100 KM po mjesecu, a osam njegovih plata kasni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: