Vremenska prognoza
12

Temperature u BiH nastavljaju padati, večeras dolaze kiša i oblačno vrijeme

L. K.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Najavljeno zahlađenje u Bosni i Hercegovini uz pljuskove počinje već večeras. Kako se navodi u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kiša će poslijepodne padati u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku države.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni na zapadu BiH, uz postepeno skretanje krajem dana na sjeverni, a u ostatku Bosne sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura kretat će se od šest do 11 stepeni celzija, na jugu od deset do 14 stepeni, a dnevna će biti od 14 do 20 stepeni, dok će na jugu biti od 20 do 24 stepena celzija.

Za srijedu se najavljuje oblačno vrijeme, u većem dijelu Bosne padat će kiša. Prije podne će biti uglavnom bez padavina, jutarnja temperatura kretat će se od pet do deset stepeni, na jugu od deset do 14 stepeni, dok će dnevna iznositi od osam do 14 stepeni, a na jugu od 18 do 22 stepena celzija.

Četvrtak će obilježiti oblačno vrijeme, u većini zemlje možemo očekivati i slabiju kišu, dok će planine pokriti slab snijeg. Jutarnja temperatura kretat će se od tri do devet stepeni, na jugu od deset do 15 stepeni, a dnevna će iznositi od šest do 12, na jugu od 12 do 16 stepeni celzija.

Za kraj radne sedmice i početak novembra također se prognozira oblačno vrijeme u Bosni, dok će u Hercegovini biti pretežno vedro. Jutarnja temperatura bit će od tri do devet stepeni, na jugu od sedam do 13, a dnevna od šest do 11, dok će na jugu biti od 12 do 18 stepeni celzija.