{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tematski program "Slušaj svoje srce" u "Ekranu"

S
25.9.2010. u 08:09
0
2
Tematski program "Slušaj svoje srce" u "Ekranu"
0
Tematski program "Slušaj svoje srce" u "Ekranu"
Povodom Svjetskog dana srca, u utorak 28. septembra u zeničkom multipleksu Ekran bit će organizovan tematski program pod nazivom "Slušaj svoje srce".
Zvanične statistike pokazuju da srčane bolesti i moždani udari odnesu 17,1 miliona života svake godine, sa povećavanjem opterećenosti kod ljudi koji žive u slabo i srednje razvijenim zemljama, gdje se bolest u 82 posto slučaja završi smrtnim ishodom.

Na ovoj osnovi, Svjetska federacija za srce je zahtijevala od vlada, zdravstvenih profesionalaca, zaposlenih i pojedinaca da smanje ovo opterećenje i osiguraju ljudima širom svijeta bolji i duži život putem prevencije i kontrole srčanih bolesti i moždanog udara. Nakon 10 godina od prvog Svjetskog dana srca, ustanovljenog u septembru 2000, Svjetska federacija za srce i njeni članovi proslavljaju napredak u zdravlju srca.


Posjetioci višesatnog programa "Slušaj svoje srce" imat će priliku da kroz predavanja i prezentacije saznaju više o rizicima koje nosi moderni način života, i neophodnosti prevencije bolesti srca.

Organizatori najavljuju zeničku promociju knjige "Ti možeš sačuvati svoje srce" uz predavanje prof. dr. Emira Solakovića, šefa Klinike za vaskularnu hirurgiju KCUS-a.

Knjiga "Ti možeš sačuvati svoje srce" pisana je razumljivim jezikom i namijenjena čitatelju koji shvata važnost pravovremene prevencije srčanih oboljenja. Medicinski dokumentovana savremenim infomacijama, knjiga istovremeno nudi mnostvo praktičnih savjeta te se kao takva preporučuje širem krugu čitalaca.


U sklopu programa planirano je predstavljanje preparata Resveratrol koji je već dugi niz godina prvi izbor ljekara Amerike u širokoj paleti proizvoda za usporavanje starenja. Uz podršku Crvenog križa Općine Zenica pomenutog dana u holu multipleksa Ekran bit će organizovano besplatno mjerenje pritiska za sve posjetioce.

Ograničeni broj besplatnih ulaznica za predavanja dostupan je za preuzimanje na blagajnama multipleksa Ekran.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: