U centrali SBB-a
8

Tema izmjena Izbornog zakona u fokusu sastanka Radončića i Nikšića

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas su u centrali Saveza za bolju budućnost BiH razgovarali predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić.

Tokom jednosatnog susreta razmijenjena su stajališta o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa posebnim akcentom na izmjene Izbornog zakona u skladu sa Presudom Ustavnog suda BiH u slučaju "Ljubić".

U skladu sa dogovorom sa drugim političkim subjektima i predstavnicima međunarodne zajednice, predsjednici SBB-a i SDP-a su stanovišta da se u ovom trenutku o detaljima i eventualnim modusima rješavanja ovog delikatnog i iznimno važnog pitanja ne izlazi u javnost.

Podsjetimo, u poslijepodnevnim satima u rezidenciji američke ambasadorice Maureen Cormack bit će održan još jedan u nizu sastanaka o Izbornom zakonu lidera bh. političkih stranaka sa šefom Delegacije EU u BiH.

Kako je najavljeno, sastanku će prisustvovati predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SDP-a Nermin Nikšić, DF-a Željko Komšić, a sastanku bi trebao prisustvovati i direktor Odjela za južnu i srednju Evropu u State Departmentu Matthew Palmer koji boravi u BiH.