Televizija Herceg-Bosne počinje s emitiranjem programa iz Mostara

Klix.ba
9.4.2019. u 16:43
743
421
Televizija Herceg-Bosne počinje s emitiranjem programa iz Mostara
743
Televizija Herceg-Bosne počinje s emitiranjem programa iz Mostara Ilustracija: Shutterstock
Radio-televizija Herceg-Bosna postala je korisnik dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljske radiodifuzije, potvrđeno je za Klix.ba.
RTV Herceg-Bosna se, podsjećamo, od ranije emitovala na radijskim frekvencijama, a televiziju KISS kupila je od "Stanić grupe" nepuna dva mjeseca uoči Općih izbora u BiH.

Radio-televizija koja je ponijela ime po samoproglašenoj administrativno-teritorijalnoj jedinici, čije je političko vodstvo 2017. godine pravosnažno osuđeno na ukupno 111 godina zatvora za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, uskoro počinje sa radom.

Na zvaničnoj internetskoj stranici Regulatorne agencije za komunikacije je objavljeno da je Tvrtko Milović glavni i odgovorni urednik RTV Herceg-Bosna.

Kako saznajemo, RTV Herceg-Bosne u svoje okrilje primila bi ljudske i materijalne resurske Naše TV iz Mostara, kao i par drugih medijskih porojekata u Hecregovini i dijelovima BiH gdje su Hrvati većina.

Pojedini hercegovački portali bliski HDZ-u BiH pišu da prostorije RTV Herceg-Bosna u Mostaru sada treba da posluže i za rad televizije. Čim to bude dovršeno, pretpostavlja se da će emitiranje programa krenuti iz Mostara umjesto iz Kiseljaka.

Ovim poduhvatom je ispunjena prošlosedmična najava predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, tokom izlaganja na IV saboru tzv. HZHB, kada je pozvao na uvezivanje svega što nosi ime Herceg-Bosna.

Međutim, navedena poslovna operacija se u medijskim krugovima smatra prvim korakom ka uspostavi javnog servisa na hrvatskom jeziku koji bi se finansirao od RTV takse.


Komentari (421)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: