|

Telemach Udruženju HUM donira 20 prenosivih uređaja

Telemach Udruženju HUM donira 20 prenosivih uređaja
1
Klix.ba
14.10.2015. u 15:36
1
komentara
1

dijeljenja
Telemach Udruženju HUM donira 20 prenosivih uređaja
Povodom nastavka realizacije projekta Online seniori, koji su pokrenuli Američka trgovačka komora u BiH AmCham BiH i njene članice kompanije Telemach i Microsoft, u Mostaru u prostorijama udruge HUM potpisan je ugovor o partnerstvu na projektu koji ima za cilj povećanje stope digitalne pismenosti u BiH kod osoba treće dobi, podizanje svijesti kod mladih za brigu o starijima, te smanjenje međugeneracijskog jaza o pitanju upotrebe tehnologije.
"Nakon uspješno realizovanog projekta u Sarajevu i više od 400 educiranih osoba treće dobi, nastavljamo po planu sa edukacijama osoba treće dobi u Mostaru, a kasnije i u Zenici. Udruga HUM je partner projekta Online seniori za područje Mostara, i udruzi će po završetku edukacija biti donirano 20 prenosivih uređaja od Telemacha, kao i godinu dana besplatnog interneta", kazala je izvršna direktorica AmChama u BiH Violeta Čibukčić.

Od ovog trenutka osobe treće dobi koje žele pohađati edukacije u Mostaru, mogu se prijaviti na kontakt telefon 036 833 333 ili na e-mail [email protected] i [email protected], putem online stranice osnovane za potrebe projekta onlineseniori.ba ili u showroom centru Telemacha u Mostaru na adresi Zagrebačka br. 2 u blizini Rondo Centra. Na besplatne edukacije mogu se prijaviti svi zainteresovani do 30. oktobra.

"U Sarajevu je održano 2.400 sati radionica. Uručene diplome polaznicima dokazi su da smo povećali stopu informatičke pismenosti u Sarajevu. Kategoriju stanovništva kod koje se bilježi najniža stopa informatičke pismenosti educirali smo o osnovama digitalnih tehnologija, i uveli ih ovim društveno korisnim projektom u svijet online pismenosti čime smo Europu i svijet tehnologije približili BiH. Polaznici ovog projekta mogu poslije edukacija također priključiti super povoljan DUO TEL Grande Senior paket kod Telemacha uz tablet na kojem su se educirali", kazao je Kenan Đonko, direktor prodaje, korisničkog odnosa i marketinga Telemacha.

Stanko Cvitanović predsjednik udruge HUM, kojoj će kompanija Microsoft donirati poslije edukacija i softvere kaže da za ovaj projekat postoji veliko interesovanje, te da već 20 osoba treće dobi nestrpljivo čeka na edukacije.

"Drago nam je što je organizator odabrao udrugu HUM za partnera projekta. Edukacije će koristiti našim članovima, obzirom da je svijet toliko napredovao da je korištenje digitalnih tehnologija osnova za bilo koju vrstu poslovanja. Posebno nam je važna donacija prenosivih uređaja jer ćemo nastaviti sa edukacijama i nakon završetka projekta što je i u principu cilj projekta Online seniori", istakao je Cvitanović.

Interesantno je da će polaznicima projekta biti sedmično uručene diplome na svečanim prijemima u Udruzi, ali isto tako i da će mogućnost priključka DUO TEL Grande Senior paketa Telemacha sa tabletom imati isključivo oni polaznici koji prilože diplomu o završenoj edukaciji, saopćeno je iz ove kompanije.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...