BiH
7

Telemach organizovao "Dan šetnje" u Zenici

Klix.ba
U povodu Svjetskog dana slijepih i slabovidnih osoba, kao i Međunarodnog dana šetnje koji se obilježavaju 15. oktobra, kompanija Telemach danas je u Zenici, organizovala društveno korisni projekat "Dan šetnje", koji je rezultirao i uručenjem donacije Udruženju slijepih i slabovidnih osoba u Zenici.

Humanitarni projekat "Dan šetnje" koji je okupio brojne posjetioce ispred robne kuće "Bosanka" počeo je učenjem Fatihe i minutom šutnje za četvoricu stradalih rudara RMU Kakanj.

U realizaciji manifestacije pomogli su atletičari Atletskog kluba Zenice koji su sa članovima Udruženja slijepih i slabovidnih osoba prošetali glavnim ulicama u Zenici pozvavši sve građane na humanost i solidarnost ukazavši na ovaj način značaj suživota i tolerancije.

Esad Bektaš, direktor Telemach poslovne jedinice Zenica, prigodnim obraćanjem otvorio je zvanično "Dan šetnje" ističući svakodnevne probleme sa kojima su suočavaju slijepe osobe te društvenu odgovornost kompanije Telemach u segmentima poboljšanja kvaliteta života ugroženih kategorija stanovništva među kojima su i slijepe i slabovidne osobe u BiH kojih je u našoj zemlji više od pet hiljada.

Aziz Kevelj, sekretar Atletskog kluba Zenica čiji su članovi podržali ovaj humani projekat i odazvali se pozivu organizatora "Dan šetnje" rekao je da ovaj event može poslužiti kao primjer drugima, te da humanost sportista i njihov doprinos projektima sa humanim ciljem nikada nisu upitni. Sekretar Udruženja slijepih Čamdžić Nurudin kojem je Telemach, sa partnerima projekta Astra, Borovo i New Ewent, uručio donaciju u vidu poklon paketa te paketa sa obućom, kazao je da je ova pomoć za više od 130 članova Udruženja slijepih i slabovidnih osoba mnogo važna, obzirom da se većina njih nalazi na rubu egzistencije kao i da im je svaki vid donacije izuzetno potreban.