Ekipe ViK-a na terenu
38

Tek što su sanirali stari, pojavio se novi kvar: Veliki dio Sarajeva i danas bez vode

M. G.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Zbog novonastalog kvara u ulici Jukićeva nije bilo moguće uspostaviti uredno vodosnabdijevanje u svim dijelovima grada, saopćeno je iz kantonalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK).
Ekipe KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo su na terenu i odmah će pristupiti popravci.

"Budući da se radi o glavnom transportnom cjevovodu morat će se pristupiti zatvaranju cjevovoda DN 500 te će doći do prekida vodosnabdijevanja naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska", navode iz ViK-a.

Više informacija o normalizaciji vodosnabdijevanja bit će poznato u popodnevnim satima.

Iz ViK-a su zamolili građane za "razumijevanje i strpljenje".

Podsjećamo, iz Vodovoda i kanalizacije jutros su saopćili da su radovi na cjevovodu DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most - Kobilja glava, zbog kojih u većem dijelu Sarajeva jučer nije bilo vode, okončani.

"Završeni su radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most - Kobilja glava, a koji su se odvijali na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, kao i radovi na popravci kvara na cjevovodu DN 500 u ulici Jukićeva", saopćili su iz ViK-a.

Naglašeno je, također, da je po završetku radova počelo je postepeno puštanje vode u sistem.