Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je za FBI istrage. Dokle više naši rudari da budu svaki dan životno ugroženi dok uhljebi u foteljama češu jaja i na kraju mjeseca 5000 KM u pađe lagano. Bargo jedna, ničija do zore ne gori, pa neće ni vaša!!!
Dok budu ti isti rudari ismijavali "budale" sto hoce da se urede stvari, a ne da radi kao da je 19-ti vijek i da gleda da ugura sina u rudnik kad on ode u "pemziju".
Kretenu ti u fotelji su zavrsili skolu a rudari jedva recenicu sastave.. I tako je svugdje na svijetu, foteljasi beru ogromnu lovu
650 rudara kuci a novih nepotrebnih 130 primljeno i sutra ide na posao. O pameti. Pa ima li veće zlo od SDA
Nije niko kasnio na posao, požar se pojavio recimo u 6:30 sati. Između 6:00 i 7:00 jama je prazna zbog smjene. Prethodna smjena izlazi u 6:00 naredna smjena ulazi u 7:00. Da nije bilo pomjeranja sata, požar bi se pojavio u 5:30 i u tom trenutku bi se u jami nalazio 71 radnik.
SDA Direktor rudnika neiskusan čovjek za rukovođenjem velike firme, ranije rukovodio Pilanom, 5 do 10 radnika. Rudnik ima oko 3000 radnika. Kompletno rukovodstvo nestručno. Načelnik općine Banovići, Bego Gutić, po profesiji policajac, u prilično kasnim godimama za jednog studenta, za relativno kratko vrijeme diplomirao, magistrirao i doktorirao na privatnom Univerzitetu Kallos koji nije upisan u državni registar o visokom obrazovanju. Plagijator.
Jedini rudnik koji je pozitivno poslovao u FBiH. Sa prihodom od 150 mil. KM godišnje. Ali to je sudbina koja zadesi svako preduzece, koje preuzme SDA sa svojim nesposobnim kadrovima i stranačkim uhljebima. Pa šta očekivati od rudnika, kada su uspjeli uništiti BH telekom, koji je nekada imao 160 mil. KM dobiti, a gdje je sada? Društvu sa ovakvim razmjerama kriminala i korupcije nema napretka.
I opet pocinje kmecanje jebenih rudara.. I Bogu i narodu dosadili 🙄
SDA upravljanje. Tužno.
Ej jadni dvaestosmogodišnjaci, evo će tri decenije uskoro kako se propinjete na zadnje i pokušavate vodit državu. Kad vidite da ne umijete odustanite nije sramota, veća je sramota ovo što radite svom i drugim narodima u BiH. Da se držite lopata krampi vila i grabalja živjeli bi ste smisleno, a ovako te alatke pobacali pa se igrate vlasti, a vidite da ne ide. Ej jadi jadni.
Lik neko vece pojasnoo sta ceka rudnike ako se na vrijeme ne okrenemo obn.izvorima energ.i bice sve manja potreba za ugljem .. A za te eksploz.u rudnicima pa znate li ljudi da je to normalna pojava i da se cak neke i ne prijav.ostaju interne .. ugljena prasina i gasovi mogu uvijek izazvati ekspl. Sta se tu moze ..nista ..
Benjaminu franklinu dodijeliti nobelovu nagradu za mor
Mir
Dozivotna robija za ovo je malo
Klix je ovu info dobio odmah cim se nesreca desila, ali zbog straha od SDA nisu smjeli objaviti.
Pa zamislite SDAovac Bego Gutic za direktora postavi covjeka koji je citav radni vijek radio ko direktor pilane, da dobro ste procitali pilana. I onda da bi izbacili Kukica, smijene sve njegove ljude od direktora do portira, za upravnike se postavili ljude bez dana iskustva i onda su se nesrece pocele nizati. Ipak je Kukic bio majstor igre.
A pored toga covjek u Tuzli zivi i zovu ga Tuzlak. I zar da njemu bude interesantna jama???
jama omazić= ima izać
rudarima treba povecati plate napraviti zakon da budu vlasnici rudnika
Muljaju decenijama u ovom rudnini SDA i njihovi pioniri..radnici sute na kriminal...sve dok ne padne ziva glava. Ko ce odgovarat za stetu?