Nezadovoljan zbog stavova
606

Tegeltija poručio članovima VSTV-a: Vi od žrtve tražite da podnese ostavku

N. V.
Nezadovoljan zbog iznesenih stavova i kritika (Foto: D. S./Klix.ba)
Nezadovoljan zbog iznesenih stavova i kritika (Foto: D. S./Klix.ba)
Nakon što je u javnosti objavljen audiosnimak razgovora Milijane Buhe i Milana Tegeltije o namještanju pozicije njenoj sestri, članovi VSTV-a su raspravljali o odgovornosti predsjednika Vijeća.

Tegeltija je posebno nezadovoljan bio govorima Berine Alihodžić i Biljane Simeunović.

Alihodžić je prva članica koja se javila za govor danas, a koja je kazala da Milan Tegeltija treba da ode. Osvrćući se na njegov govor s početka sjednice, rekla je da Milijana Buha odlično poznaje zakone i da za njihovim sastancima u njegovoj kancelariji o mogućem sukobu interesa nije bilo potrebe.

Na njegove argumente je oštro replicirala te je na tvrdnje da je znao da ga prisluškuju pitala zašto to nije prijavio nadležnima.

Na takve replike Tegeltija je odgovorio Alihodžić da ima saznanja o tome da je i ona namještala imenovanja, odnosno da je lobirala za svog sestrića.

Također, on je kazao da je bio fer prema njima i da je iza svakoga stajao kada su bili u problemima, aludirajući na to da je sada njihov red da stanu iza njega.

"Ja mislim da se zove sekundarna viktimizacija to kada od čovjeka za kojeg tvrdite da je prema njemu počinjeno krivično djelo i da je žrtva, tražite da odgovara", rekao je Tegeltija.

Od 14 prisutnih članova njih devet se izjasnilo da je za ostavku, troje je protiv, jedan član nije tu, a Mahmut Švraka nije želio da govori.