|

Tegeltija: Osmanović i ja živimo u paralelnom svijetu, kome smeta moja izjava taj ne želi dejtonsku BiH

Tegeltija: Osmanović i ja živimo u paralelnom svijetu, kome smeta moja izjava taj ne želi dejtonsku BiH
62
R. D.
14.2.2020. u 11:50
23
komentara
62

dijeljenja
Tegeltija: Osmanović i ja živimo u paralelnom svijetu, kome smeta moja izjava taj ne želi dejtonsku BiH Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija nije zadovoljan tretmanom svojih jučerašnjih izjava, a nakon kritika SDA-ovog zastupnika Adila Osmanovića kaže kako on ne razumije dejtonsku BiH.
"Čini mi se da gospodin Osmanović i ja živimo u nekim paralelnim svemirima pa drugačije sve vidimo uključujući i državu u kojoj živimo i njene ustavne i zakonske prerogative nastale Dejtonskim mirovnim sporazumom. Onaj ko nije razumio moju izjavu, onaj kome smeta moja izjava, onaj ko u njoj vidi nešto loše, taj ne razumije, ne prihavata i ne želi dejtonsku Bosnu i Hercegovinu i živi u nekom imaginarnom svijetu u kome ne uvažava postojeće državno uređenje zasnovano na principu dva eniteta i tri konstitutivna naroda koje je reflektovano i u Zakonu o Viskom sudskom i tužilačkom vijeću BIH", izjavio je za Klix.ba Tegeltija.

On kaže kako ono što je izjavio samo istinu na osnovu onoga što stoji u ustavu i zakonu, a ako se istina nekom ne sviđa, to je već njegov problem i on nemam namjeru da se na tako nešto uopšte osvrće.

Tegeltija je jučer u izjavi za naš portal kazao da članovi podvijeca RS u VSTV-u imaju obaveze prema Republici Srpskoj, ali još uvijek nema nikakve odluke zvaničnih organa RS-a pa nema šta ni komentarisati niti se izjašnjavati jer ne želi špekulisati.Na njegovu izjavu oštro je reagirao Šef Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović kazavši da je Tegeltijina izjava vrijedna njegove smjene.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...