Istočno Sarajevo
25

Tegeltija: Bilo je nejasnoća kako da se ponašaju predstavnici Srba u institucijama BiH

D. Be.
Zoran Tegeltija i Milorad Dodik (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Zoran Tegeltija i Milorad Dodik (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je nakon sastanka s predstavnicima Srba u institucijama BiH kazao da je svima objašnjeno da se rad u institucijama nastavlja onako kako je utvrdila Narodna skupština RS-a.
"Službenici institucija su tražili sastanak jer je nekima bilo nejasno kako da se ponašaju. Mi smo procijenili da je ovakav sastanak najbolji način. Poslije ovog razgovora s našim ljudima, koji su imali zanimljivih prijedloga, mislim da ćemo koordinacijom između predstavnika Srba i institucija BiH biti u boljoj poziciji", kazao je.

Tegeltija je istakao da su učesnici sastanka iznijeli zanimljive prijedloge poput onog o formiranju tzv. koordinacionog tijela.

"To tijelo će koordinirati sve predstavnike iz RS-a u ministarstvima, agencijama itd. Oni su ukazali na to da takva koordinacija nedostaje", dodao je i istakao da će se i on u Vijeću ministara BiH ponašati onako kako je zaključeno na sjednici NSRS-a.

Tegeltija je istakao da građani neće biti ugroženi.

"Što se tiče Vijeća ministara, odluke vezane za ekonomiju su donesene. Ako se pojavi u budućnosti neki prijedlog, razmatrat će se pojedinačno.

"Mi ćemo nastaviti saradnju sa entitetskim premijerima i poslovnom zajednicom. Najveća odgovornost je svakako na entitetima da donose odluke", kazao je.

On je kazao da je on redovno na poslu, kao i sve njegove kolege.

"Ja ću utvrđivati dnevni red sjednica Vijeća ministara BiH", rekao je, a na pitanje kako će to učiniti poručio je: "To ćete vidjeti."