Urednica Muzičke produkcije RTRS-a
96

Tatić: Pogrešna odluka BHRT-a da BiH ne učestvuje na Eurosongu

SRNA
Urednica Muzičke produkcije Radio-televizije Republike Srpske Maja Tatić izjavila je danas da je pogrešna odluka BHRT-a da BiH ne učestvuje na Eurosongu 2013. godine i pozvala javnost da se o tome izjasni.

"Pozivamo javnost i muzičare, ljude koji su na bilo koji način učestvovali na tim takmičenjima, da daju svoje mišljenje, jer smatram da njih 99 posto misli kao i mi", rekla je Tatićeva na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Ona je navela da RTRS, zajedno sa banjalučkim bendom "Aleksandria", već mjesecima radi na pjesmi sa kojom bi konkurisali za Eurosong, koji se sljedeće godine održava u švedskom gradu Malmeu.

"Mislimo da možda još nije sve gotovo i da je ovo način da pozovemo BHRT, koja ima licencu, da, ipak, da šansu RTRS-u i FTV-u, koji su dijelovi javnog servisa, da se pronađe način kako bi se konkurisalo sa našom pjesmom", istakla je Tatićeva.

Direktor muzičke agencije Front Stage Siniša Tomić ocijenio je neprihvatljivom činjenicu da BHRT, koji ima oko hiljadu zaposlenih, naplaćuje više od 50 posto pretplate i ima obavezu da promoviše pozitivne vrijednosti BiH, pokazuje da "pada na tom ispitu".

On je izrazio nadu da ovakav stav BHRT-a nema nikakve veze sa politikom, naglašavajući da bi BHRT, ukoliko nema sredstava za Eurosong, trebala da omogući RTRS-u da sa "Aleksandrijom" i svojim timom predstavlja BiH u Malmeu 2013. godine.

Od učešća u Eurosongu u Malmeu 2013. godine do sada su odustale Portugal i Španija.