Naša stranka
0

Tarik Tanović: SDA privatizira ratnu traumu Bošnjaka, ali Mostarcima je sve jasno

N. V.
Tarik Tanović
Tarik Tanović
Predsjednik mostarske organizacije Naše stranke Tarik Tanović kazao je kako je "kvazi-patriotska haranga koja traje godinama, a koja se intezivirala posljednjih dana nakon izbora gradonačelnika, dokaz da je stranka na pravom putu".

"Nismo se mi devedesetih borili niti bili zatvarani u logore da neki od nas imaju prava da time mašu kao vlastitom svojinom te da to kapitaliziraju prvo kroz kriminalnu privatizaciju, a kasnije u podjeli vlasti kroz vječno održanje pat pozicije zamrznutog sukoba s strankama koje baštine sličnu ideologiju. Nikad Našoj stranci nisu isti agresor i žrtva, ali jesu kriminalci iz SDA i HDZ-a te njihovih satelita, a koji su ojadili građane", kaže Tanović, dugogodišnji predsjednik Udruženja logoraša Mostara.

On smatra da je Naša stranka vratila demokratiju u Mostar, a da je na izborima zabilježen odličan rezultat. Dodaje da mnogi nisu svjesni da je Irma Baralija na svojoj izbornoj jedinici imala veću podršku glasača nego ijedan drugi kandidat na mostarskim izborima.

"Naš rast najveća je opasnost za sve one koji decenijama na privatizaciji ratne traume, borbe za državu u ratu te servilnosti vjerskih zajednica grade svoj politički svijet. Mi smo ugrozili taj pogled na politiku, a u narednim godinama potpuno ćemo ga srušiti. Toga su oni svjesni, zato i ovakvi napadi i promašeni spinovi. Naša stranka je sve ovo vrijeme principijelna, ona je pobijedila i tek će pobijediti", zaključio je Tanović.