Nagrada zbog zalaganja
0

Tanji Fajon uručeno priznanje Udruženja antifašista i tradicionalnih zanatlija

FENA
Tanja Fajon
Tanja Fajon
Udruženje građana Tradicionalni zanatski esnafi i Udruženje antifašista u općini Stari Grad u Sarajevu dodijelili su večeras specijalno priznanje Tanji Fajon, članici Evropskog parlamenta, zbog njenog posebnog zalaganja za evropsku odluku o uvođenju bezviznog režima građanima Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući toj odluci građani BiH će za dva dana moći da putuju bez viza u evropske zemlje.

Priznanje joj je predao predsjednik udruženja zanatlija Nasir Jabučar rekavši da je Fajon doprinijela ovoj odluci iskrenim i upornim zalaganjem.

Ona je uzvratila da se raduje što će Bosanci i Hercegovci, posebno mladi ljudi, moći od sada bez viznih barijera slobodno da putuju kao i mladi njene zemlje, Slovenije, i dodala da će to biti još jedan zasluženi veliki korak Bosne i Hercegovine ka evropskom društvu te dokaz da ova zemlja ima evropsku perspektivu.

"Drago mi je da sam mogla nešto malo, malo učiniti za vas", rekla je skromno i prenijela podršku svoje zemlje bosanskohercegovačkim integracijama.

Udruženje Tradicionalni zanatski esnafi te Udruženja antifašista dodijelili su priznanje Tanji Fajon u Bošnjačkom institutu u okviru svoje višegodišnje prakse da povodom Dana državnosti BiH, 25. novembra, organiziraju prigodna druženja i uručuju priznanja pojedincima.

Razlog što Tanji Fajon priznanje nije uručeno baš tog datuma je njena zauzetost drugim poslovima u to vrijeme, ali obećala je da će prvom prilikom doći u Sarajevo i održala obećanje.