Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prisustvovao. Bilo je predivno. Trebali su neku vecu salu uzeti. Masa raje se vratila s vrata nisu mogli uci.
Kome je bio agresor? Bio je samo Srbima jer su ih jahali 500 godina :) nama Bošnjacima nisu ;) ----------------------------------------- 1830-1862 godina, dobro istrazi Bosnu u tom periodu, pa ponovi to da Bosnjacima nisu bili Osmanlije neprijatelji. A nisu Osmanlije samo jahali Srbe 500 godina, prosirili su im pasaluk bar za duplo, dali su im bosanske prekodrinske teritorije, dali su Srbiji autonomiju kad Bosni nisu, dopustili su Ortodoksnoj crkvi da se siri po Bosni, naseljavali su Bosnu ortodoksnim Vlasima, ne samo Bosnu, nego i ugarski Beograd.
A sto se tice spomenutog Fatiha, dokrajcio Crkvu Bosansku, doduse nije je on sjebao, sjebala je Rimokatolicka Crkva i franjevci u Bosni, ali Fatih je dokrajcio, pa je dao tim istima Adhnamu, pa je sirio ortodoksizam tamo gdje ga nikad nije bilo, po Bosni.
Nije istina da su Srbima bili agresor jer su posle boja na Kosovu stupili u savez sa Turcima i učestvovali u osvajanju i pokoravanju Bosne. Srbi su bili pred izborom da li da se poklone pred Vatikanom i prime katoličanstvo ili da stupe u savez sa Turcima koji su im garantovali očuvanje identičnosti, jezika i crkve. Ovo imam u vidu srpsku vlastelu, pošto običan narod niko nije ništa ni pitao kao ni danas.
Ocekujem uskoro i knjigu od Isnama Tajica "Adolf i Pavelic pored vrbe".Da li na svijetu postoji jos neko ko velica zlotvora koji je njemu prvom naneo zlo ?
Uncle Ruckus? http://www.youtube.com/watch?v=LiV22pJYG7M
Jeste, eto dosli turci i sultan Fatih, koji je pobio stotine hiljada ljudi da bi prosirio svoje carstvo, da nas oslobode od nasih zlih kraljeva i mukotrpne autonomije.
"Ovo vrijeme i stanje sa Bosnom i previše podsjeća na stanje od prije 550 godina kada je sultan Fatih došao ovdje. I tada kao i sada Bosna se je raspadala, ali sada nema novog sultana Fatiha ni na vidiku da bi je spasio", rekao je Taljić u izjavi za Fenu." A da mi onako, u slobodnoj reziji organizujemo Taljicu osjecaj tog vremena? Tj. Pokupimo ga, odvedemo nedgdje u podrum, mlatimo jedno desetak dana, pocupamo mu nokte, iscupamo jezik i na kraju ga udavimo gajtanom. Pa mu odsjecemo glavu i posaljemo je na turneju od mahale do mahale - da pokazemo sta biva kad neko samo prica o raspadu drzave a kamo li kad radi na tome. Ja mislim da bi se njemu to bas dopalo. Hajd' eto... cak mu zapalimo i kucu i potomke prodamo u roblje. Meni je licno to odvratno al' eto... Mislim, kad se covjek vec lozi na tu cetnicku pricu o koljacima i ubicama kao spasiocima.
Balije, ustaše, četnici - sve ista govna.
KONAČNO JEDAN KOLIKO TOLIKO PAMETAN "BOŠNJO" PREDSEDNIK SDA OVO DOSAD NISMO ČULI Sulejman Ugljanin: Sveti Sava je moj predak! POLITIKA16:23, 05.03.2014.Autor: EPK 48 Pošalji e-mail Odštampaj tekst A Lider SDA u jednoj televizijskoj emisiji rekao je da je Sveti Sava bio njegov predak sandžački književni susreti, novi pazar, sulejman ugljanin, Nekadašnji ministar bez portfelja u Vladi Srbije i predsednik SDA Sulejman Ugljanin izjavio je da je Sveti Sava njegov predak. Lider SDA je gostujući u jednoj televizijskoj emisiji rekao je da je Sveti Sava njegov predak i da je on začetnik obnove Đurđevih Stupova
Pa ako je Rastko Nemanja Ugljaninov predak, onda Ugljanin ima bugarsko porijeklo.
Pa Turci su nam uništili našu srednjovjekovnu državu ! Unazadili nas skroz, a ovi pričaju o nekakvom napretku za vrijeme Turske. Zbog Turaka nismo nekoliko stoljeća gradili svoju državu, a pojedinci ih vidim veličaju i slave. E moj Tvrtko dokle su tvoji Bošnjani dogurali...
Kao prvo nisi kompetentan da pricas o OC jer ne znas nista, da znas znao bi da su Osmanlije na prostoru gdje su vladali ostavili 12.000 građevina. a kao drugo nabije tebe bošnjanin i to od bana Morića
Znam ja puno i ti nemaš nikakva prava da mi zabraniš da komentarišem. I mijenjao bi sve te građevine kako bi moja država ostala slobodna i nezavisna.
PRIKAŽI ODGOVORE (30)
sve sto bi se napisalo bilo bi suvisno. imam osjecaj da je u toku takmicenje za sto vece glupiranje.
Ma ja sam samo svoje mišljenje iznio, nemoj mi to za zlo uzeti.
Bosni treba još jedan Tvrtko I, Stjepan II ili Kulin a ne j***ni sultan koji je bio agresor i okupator.
Kome je bio agresor? Bio je samo Srbima jer su ih jahali 500 godina :) nama Bošnjacima nisu ;)
@ Tuzlak Pa nisi valjda toliki neznalica majka mu stara ?
"Ovo vrijeme i stanje sa Bosnom i previše podsjeća na stanje od prije 550 godina kada je sultan Fatih došao ovdje. I tada kao i sada Bosna se je raspadala, ali sada nema novog sultana Fatiha ni na vidiku da bi je spasio", rekao je Taljić u izjavi za Fenu. e svašta. otkad to agresor postade spasitelj. nigdje ko u bosni.
agresor je tebi donio dedu, vjera je individualna stvar, nju možeš birati, ali dedu ne. onaj ko ti sprči babu taj je.
Nas Poslanik Muhamed a.s u vrijeme kada je Islam bio u povoju, kada niko nije predvidjao da moze zaziviti kao religija, je rekao : “Sigurno će Carigrad biti osvojen, pa divan li je vojskovođa taj čovjek i divna li je ta vojska koja će to ostvariti.” (Sahih – Ahmed 4/235 i El-hakim 4/442). Prema tome Sultan Fatih za nas Muslimane nije agresor nego covjek koji je poslan od Boga da donese najbolju vjeru na ove prostore. Agresori su smrdija i hrvacka jer su pokusali unistiti jedanu drzavu i polovinu naroda koji zivi u toj drzavi zvanoj Bosna i Hercegovina.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)