BiH
672

Taksista koji je Sanjina Sefića prevezao preko granice prijavio se policiji

Piše: A. B.
Granični prijelaz Uvac
Granični prijelaz Uvac
Goran Perišić, taksista iz Rudog koji je Sanjina Sefića u utorak ujutro prevezao preko granice između BiH i Srbije, prijavio se policiji, saznaje Klix.ba. Perišić je sam došao u Policijsku stanicu Rudo nakon što je saznao ko je mladić kojeg je prevezao.

Kako je za naš portal kazala glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Danka Tešić, danas se u policijsku stanicu prijavila osoba koja je preko Graničnog prijelaza Uvac prevezla Sanjina Sefića, 25-godišnjaka koji je u ponedjeljak navečer u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću usmrtivši dvije djevojke.

"Riječ je o taksisti iz Rudog koji je prilikom iskaza u policiji kazao da mu nije bilo poznato o kome je riječ, odnosno nije znao da je Sefić osoba koja je nakon nesreće pobjegla s mjesta događaja. O svemu navedenom smo obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), MUP Republike Srpske i druge policijske organe te nastavljamo dalje istražne radnje na ovom slučaju", kazala je Tešić.

Kako saznajemo, Sefić je Perišića zaustavio u Rudom te ga pitao može li ga odvesti do graničnog prijelaza Uvac, za što mu je platio. Perišić je pristao i odvezao ga nekoliko kilometara preko graničnog prijelaza ne znajući o kome je riječ.

Još uvijek nije poznato kako je Sefić iz Sarajeva stigao do Rudog.

Kako saznaje Klix.ba, za Sefićev prelazak preko granice sa ličnom kartom izdatom u BiH kriv je ljudski faktor, odnosno službenici Granične policije BiH, s obzirom da su bili obaviješteni da se za ovom osobom traga.