Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Al nešto kontam,ko se grije na čumur?Sirotinja.Ko vozi auto iz 1978.?Sirotinja.Ko ne može otić na planinu da se nadiše zraka?Sirotinja.Ojj sirotinjo ti si za sve kriva!Treba ukinut sirotinju i sve će opet bit dobro.
lijeni i neobrazovani...planina i cist zrak ti je 5km iz centra grada.. auto ne moras imati ako si sirotinja...moze se koristiti javni prevoz...a postoje i alternativna grijanja koja su relativno povoljna da svoje dijete ne trujes...pa da ponovim...lijeni i neobrazovani
@Nepredvidiva Idući rat u BiH će se voditi protiv sirotinje.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Treba uvesti akcize na ćumur a smanjiti zimi struju i plin , uraditi toplovod iz Kaknja s kojim bi Toplane presle na taj sistem , zabraniti auta zimi euro1,2 i uvesti autobuse i minubuse na plin,zabraniti gradnju visokih zgrada ,pomoci narodu da stavi storool fasadi i eto trajnog rjesenja . Ne treba biti poseban stručnjak i pametan pa mudrovati sta trebaju vec da mjere odmah sprovode u djelo.
Reci to Al Shiddiju, Fahri i njegovim tornjevima...
e sirotiLJo iBogusi teška
Sirotinja nema od koga ukrasti da instalira centralno grijajanje kao vi prdonje i lopovi
Znam dosta novopečenih bogataša koji griju svoje ogromne kućerine na ugalj. Bez obzira sto ima osnova prica o socijalnoj situaciji nije opravdana. To se može rijesiti subvencioniranjem grijanja za socijalno ugrožene a ne da mi se u tu socijalnu priču upakuju vlasnici dzipova, više stanova. Dosta onih lažno ugroženih od kojih ne mogu doci na red stvarno ugroženi. Gasificirati sve.
gosp. paksoni prvo zastite tu sirotinji od kriminalnog sistema.u Tuzli ima gradsko grijanje ali kriminalna vlast naplacuje prikljucak na sisitem grijanja od 15.000 do 25.000 KM. kriminsani sistem je dozvolio da se pojedini prekomjerno bogate tona peleta je bila prije par godina ccc100 KM ali kada se umjesala kriminalna vlast dostigla je ccc 450 KM. sada pricate o zagadjenju
Toplovoda iz Klanja razvesti po individualnim objektima u Sarajevu. Veća je investicija ali je energija dobro jeftina.
Zabrani cumur i eto svjeze have
bijeda se grije na cumur i vozi golfa 2 a bogatasi na plin i voze bijesna auta,jedino sto je posteno sto sad udisemo isti zagadjeni zrak.
Hoces auto ispod 5 godina starosti, stoja na registraciju, hoces auto na plin koje manje zagadjuje nego benzin i dizel, 60 maraka na registraciju, umjesto da potakne ljude država ubija ljude u pojam i uči ih da idu linijom manjeg otpora.. Poserem se na državu i zakone ovakve koji samo eliti idu na ruku..
ma Mrs u pm ti si dosao pametovat sta treba radit,znamo mi sta treba radit ali sa platom od 500 maraka se nemozes grijat na plin pametnjakovicu
Izolirajte zgrade i grijte se na struju, jeftinije je od drva trenutno.
Ne može se ništa rješiti dok je opći mentalitet naroda - "po babu i po stričevima". Nisu švabe i norvežani drukčije sreće od nas. Ljudi jednostavno nemaju nezreli lopovski mentalitet.
Najveci problem je kontrola! Kontrola postrojenja, vozila, tehnickih pregleda, pojedinaca. Ukinuti korupciju i depolitizirati ustanove koje vrse kontrolu
Ako vlada prestane krasti, uloži u obnovljivu energiju (solarna, vjetrenjace), smanji broj medjurarodnih organizacija i njihovih 'experta', preusmjeri pare koje idu na ove organizacije i njihove 'experte' koji koštaju oko 700 eura na dan, subvencira gas, zabrani monopol u pelletu i briketu, možda se i uspije zrak očistiti za 10tak godina. U suprotnom svi ćemo poumirati od neimaštine i zagađenosti i problem riješen.
Ovo bi, ako funkcioniše, moglo pomoći svim mjestima u kotlinama. Dobro bi bilo napraviti mini studiju i utvrditi efekte, a to naši mašinci mogu brzo na osnovu par mjerenja i izračuna. Zašto ne pokušati.