{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tahir Lendo mandatar za sastavljanje Vlade SBK-a

F
FENA
15.4.2015. u 11:43
0
5
Tahir Lendo mandatar za sastavljanje Vlade SBK-a
0
Tahir Lendo mandatar za sastavljanje Vlade SBK-a
Aktualni premijer Srednjobosanskog kantona (SBK) Tahir Lendo (SDA) mandatar je za sastavljanje nove kantonalne Vlade, a odluku o dodjeli mandata uručio mu je danas u Travniku predsjednik Skupštine Josip Kvasina.
"On kao mandatar, najmanje deset dana prije zakazivanja sjednice, treba izvršiti konsultacije i dostaviti imena kandidata za ministre, tako da proces imenovanja Vlade ide dalje. Nadam se kako će Klub SDA osigurati dovoljnu skupštinsku većinu i da ćemo što prije dobiti novu vladu", kazao je Kvasina.

Obraćajući se novinarima, Lendo je rekao kako kantonalna Vlada treba i dalje biti faktor ekonomske i političke stabilnosti te nastaviti političke i privredne projekte koji su od interesa za SBK.

"Želimo stvoriti ambijent za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta i naravno preduvjete za bolji život naših građana", rekao je Lendo.

Za potvrđivanje Vlade SBK-a potrebna je dvotrećinska većina u kantonalnoj Skupštini, odnosno glasovi 20 zastupnika. Dvotrećinsku većinu imaju SDA, HDZ BiH i DF, ali još nije postignut konačan dogovor o formiranju vladajuće koalicije, odnosno o raspodjeli ministarskih pozicija u kantonalnoj Vladi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: