BiH
0

Tadić i Dodik otvaraju most na Savi kod Sremske Rače

SRNA
Boris Tadić (Foto: AP)
Boris Tadić (Foto: AP)
Predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik otvoriće danas most na Savi kod Sremske Rače.

Vrijednost investicije je 13 miliona eura, a novi most, koji je dugačak 440, a širok 11 metara, izgrađen je pored starog drumsko-željezničkog mosta i od velikog je privrednog i nacionalnog značaja.

Investitori radova na izgradnji mosta su "Putevi Srbije", Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine i Ministarstvo saobraćaja i veze Republike Srpske, dok su izvođači radova u Srbiji preduzeće "Inter-kop", a u Republici Srpskoj "Bijeljina put". 

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović ranije je izjavio da je Srbija obezbijedila veći dio sredstava, dok je Srpska finansirala izgradnju pristupnih puteva u vrijednosti od oko milion eura.

Naglasivši da je riječ o impozantnom objektu, Čubrilović je rekao da izgradnjom ovog mosta i jedna i druga strana, posebno u pograničnom dijelu, rješavaju mnoge probleme. 

"Sa Republikom Srbijom imamo dogovor da ona investira u cijelosti taj projekat, a naša obaveza je da se uradi granični prelaz i pristupni putevi čija vrijednost iznosi oko 1.000.000 eura", rekao je Čubrilović.